Orolig att din trafikrutt ska korsa något evenemang? Kolla in vår uppdaterade lista.

Förutom fyrspannskörningen i EM i ridsport och löpartävlingen Midnattsloppet är mycket annat med potential att påverka trafiken på gång framöver, däribland följande:

24-26 augusti: NM i timbersports / Kungstorget
Cirka 2500 åskådare per dag väntas enligt arrangörerna ta sig till Kungstorget för att beskåda såg- och yxkunniga kraftpaket tävla i grenar som ”Underhand Chop”, ”Stock Saw” och ”Single Buck”. Stannaförbud gäller på Kungstorget under tiden som evenemanget pågår.

25 augusti: Ane Brun / Liseberg
Norska Ane Brun äntrar Stora Scenen på Liseberg klockan 20.00.

26 augusti: Bondens marknad / Haga
Ett flertal producenter ställer ut och säljer rödbetor, ostar, kött, honung och mycket annat på Haga Nygata mellan klockan 10.00 och 14.00. Samtidigt pågår fyrspannstävlingen i EM i ridsport, så räkna med begränsad framkomlighet i området.

26-27 augusti: Maritiman Extreme Challenge / Maritiman mm
Under en military fitness-liknande tävling ska deltagarna forcera en hinderbana som sträcker sig runt Packhusplatsen och Göteborgsoperan och där start och mål är vid Maritiman. Lördagen den 26 augusti klockan 10.00-16.00 går vuxentävlingen, och på söndagen den 27 augusti från klockan 11.00 är det dags barntävlingen. Max 1000 deltagare väntas till vardera lopp. De tävlande kommer inte att springa på den tillfälliga gång- och cykelbanan som är i området.

25-27 augusti: Marstrand / Marstrand Boat Show
För tredje året i rad arrangeras Marstrand Boat Show, som tidigare hölls på Orust under namnet Öppna Varv. Motorbåtar, segelbåtar och marina tillbehör visas upp på mässan, som enligt arrangörerna siktar på att locka 20 000 besökare. Med tanke på att det därför kan bli en hel del trafik på väg 168 ut till Marstrand och det är begränsat med parkeringsplatser vid platsen är det en klok idé att resa kollektivt ut till mässan.

1 september: Magnus Uggla / Liseberg
Eviga rebellen Magnus Uggla lockar sannolikt storpublik till Stora Scenen. Konsertstart klockan 20.00.

2 september: Kapten Röd / Slottsskogsvallen
Cirka 12000 reggae-, ragga- och reggaetonfans väntas till Kaptenens konsert på Slottsskogsvallen, där insläppet är klockan 18.00 och konserten kommer att pågå mellan cirka klockan 21.30 och 24.00.

2 september: Ö-fest / Ringön
Loppis, musik, mat- och dryckförsäljning och mycket annat är att vänta under Ö-festen på Ringön, som är koncentrerad till Järnmalmsgatan. Arrangemanget beräknas pågå klockan 07.00-22.00 och locka cirka 8000 besökare.