Vårrus, sminkrock och vetenskapsfestival

Foto: Vårruset

Förutom att Göteborgsgirot körs i helgen 5-7 maj händer det mycket annat i Göteborg framöver som kan komma att påverka trafiken.

Göteborg
Göteborgsgirot arrangeras helgen 5-7 maj. Läs mer om arrangemanget, som periodvis påverkar stora delar av staden, i en separat trafiken.nu-artikel här. I den här artikeln kan du sedan läsa mer om hur tävlingen under några timmar på lördagsförmiddagen stänger den dubbelriktade gång- och cykelbanan på Älvsborgsbron.  

Slottsskogen
Måndagen 8 maj arrangeras det populära löparloppet Vårruset i Slottsskogen. Start och mål är på ängen nedanför Björngårdsvillan, och startskottet går klockan 18.45. Åk gärna kollektivt till loppet och tänk på att det är begränsat med parkeringsplatser i området. Använd gärna appen Parkering Göteborg där du får hjälp att hitta tillgängliga parkeringsplatser. 

Scandinavium
Det är aldrig försent att snöra på sig platåskorna och kleta på sig glitter och smink – fråga bara rockfarbröderna i Kiss. Efter 18 år är de äntligen tillbaka i Göteborg och showar loss i Scandianvium onsdagen den 10 maj, där starttiden är satt till klockan 19.30

Redan två dagar dessförinnan, måndagen den 8 maj klockan 19.30, är det dags för en annan typ av show – nämligen Glada Hudik-teaterns kritiserrosade föreställning Trollkarlen från Oz.  

Göteborg 
Den välbesökta och populärvetenskapliga Vetenskapsfestivalen lockar med hundratals aktiviteter, uppåt 70 000 besök och mer än 1 000 timmars vetenskap. Festivalen arrangeras runt om i Göteborg den 8-19 maj, där det bland annat händer en hel del i Bältesspännarparken.

Gamla Ullevi
Fotbollsmatcherna duggar tätt på Gamla Ullevi så här års: 

Fredagen 5 maj klockan 19.00 tar GAIS emot gästande IFK Värnamo i Superettan.

Söndagen 7 maj klockan 15.00 är det dags för IFK Göteborg att i Allsvenskan möta Kalmar FF.

Torsdagen 11 maj klockan 19 möts ÖIS och GAIS i Superettan i ett riktigt klassiskt Göteborgsderby, där storpublik är att vänta.

Åk gärna kollektivt, cykla eller gå till matcherna på Gamla Ullevi. Om du måste ta bilen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda.

Svenska Mässan
Tisdagen 9 maj till fredagen 12 maj arrangeras mässan ”Elfack 2012”, som är den stora mässan för elbranschen.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.