Förutom att Göteborgsgirot körs i helgen 5-7 maj händer det mycket annat i Göteborg framöver som kan komma att påverka trafiken.

Göteborg
Göteborgsgirot arrangeras helgen 5-7 maj. Läs mer om arrangemanget, som periodvis påverkar stora delar av staden, i en separat trafiken.nu-artikel här. I den här artikeln kan du sedan läsa mer om hur tävlingen under några timmar på lördagsförmiddagen stänger den dubbelriktade gång- och cykelbanan på Älvsborgsbron.  

Slottsskogen
Måndagen 8 maj arrangeras det populära löparloppet Vårruset i Slottsskogen. Start och mål är på ängen nedanför Björngårdsvillan, och startskottet går klockan 18.45. Åk gärna kollektivt till loppet och tänk på att det är begränsat med parkeringsplatser i området. Använd gärna appen Parkering Göteborg där du får hjälp att hitta tillgängliga parkeringsplatser. 

Scandinavium
Det är aldrig försent att snöra på sig platåskorna och kleta på sig glitter och smink – fråga bara rockfarbröderna i Kiss. Efter 18 år är de äntligen tillbaka i Göteborg och showar loss i Scandianvium onsdagen den 10 maj, där starttiden är satt till klockan 19.30

Redan två dagar dessförinnan, måndagen den 8 maj klockan 19.30, är det dags för en annan typ av show – nämligen Glada Hudik-teaterns kritiserrosade föreställning Trollkarlen från Oz.  

Göteborg 
Den välbesökta och populärvetenskapliga Vetenskapsfestivalen lockar med hundratals aktiviteter, uppåt 70 000 besök och mer än 1 000 timmars vetenskap. Festivalen arrangeras runt om i Göteborg den 8-19 maj, där det bland annat händer en hel del i Bältesspännarparken.

Gamla Ullevi
Fotbollsmatcherna duggar tätt på Gamla Ullevi så här års: 

Fredagen 5 maj klockan 19.00 tar GAIS emot gästande IFK Värnamo i Superettan.

Söndagen 7 maj klockan 15.00 är det dags för IFK Göteborg att i Allsvenskan möta Kalmar FF.

Torsdagen 11 maj klockan 19 möts ÖIS och GAIS i Superettan i ett riktigt klassiskt Göteborgsderby, där storpublik är att vänta.

Åk gärna kollektivt, cykla eller gå till matcherna på Gamla Ullevi. Om du måste ta bilen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda.

Svenska Mässan
Tisdagen 9 maj till fredagen 12 maj arrangeras mässan ”Elfack 2012”, som är den stora mässan för elbranschen.