Jul- och nyårshelgerna hör till de helger då många reser. Trafiken.nu ger några tips på vägen.

Inför jul och nyårshelgerna är det många som ger sig ut på vägarna och det kan bli mycket trafik. För dig som ska hämta eller lämna någon vid tåget kan det vara bra att tänka på att vara ute i god tid, då flera stora arbeten pågår i och omkring Centralenområdet.

De aktuella arbetena påverkar framkomligheten, vilket betyder att du som inte kör så ofta i centrala Göteborg kan få svårare att hitta rätt bland nya vägar och omledningar. Var därför uppmärksam i trafiken när du ger dig ut för att julhandla. Följ aktuell skyltning.

Känns det ändå krångligt i trafiken kan du alltid använda vår nya app, Trafiken.nu Göteborg. Du hittar den gratis att ladda ned i både App Store och Google Play.
Med appen planerar du enkelt din resa innan du ger dig av och får en snabb överblick om trafikläget just nu.

Du kan också få push-notiser om ett geografiskt område. Det gör att du kan hålla dig uppdaterad om framkomligheten på de vägar som du planerar att resa.

Här på Trafiken.nu har du under hösten fått flera tips om bra saker att tänka på när du ger dig ut i vintertrafiken. Planera dig resa och var ute i god tid. Håll dig uppdaterad om väglag och framkomlighet på Trafiken.nu.

Mer information om tågtrafiken hittar du på Läget i trafiken och tidtabell för kollektivtrafiken under jul och nyår hittar du på Västtrafiks hemsida.

Vi på Trafiken.nu önskar God jul och Gott Nytt år och vårt nästa nyhetsbrev får du 5 januari!

P.S. Har du ännu inte anmält dig till nyhetsbrevet Veckans trafik, så gör det! Du kan enkelt anmäla dig i vår app eller genom att scrolla ned till anmälningsformuläret på Trafiken.nu:s startsida.