Våra studenter firar med att springa ut till vänner och familj, och åka på lastbilsflak runt stan. Fram till den 14 juni får vi därför tidvis räkna med mycket trafik i centrum.

Under de närmaste veckorna firar vi studenten över hela staden. I Göteborg får vi räkna med tidvis begränsad framkomlighet i centrum när nyutsprungna studenter stolt visar upp sig längs våra gator.

Fram till den 14 juni har vi studentfirande på platser som även påverkar övriga trafikanter.

  • Flera av studentflaksekipagen har sitt avsläpp vid Heden, vilket gör att många av de firande hämtas och lämnas i närheten.
  • Vid Göteborgsoperan stängs lokala gator av och det är begränsat med parkeringar i området. Tänk på att det i närheten även pågår förberedande ledningsarbeten för både Hisingsbron och Västlänken.
  • Vid Katrinelundsgymnasiets utspring den 31 maj är Levgrensvägen stängd för trafik klockan 12.30-15.00.  Från den 31 maj till den 4 juni är dessutom Ullevigaraget stängt, så du som behöver ta bilen till området under dessa dagar rekommenderas istället att parkera på någon av parkeringsanläggningarna i Gårda.

Läs om regler för studentflak och karnevalståg. Se även information om längdbegränsningar av fordon i city.