Studentens lyckliga dag

Foto: Bengt Nyman

Våra studenter firar med att springa ut till vänner och familj, och åka på lastbilsflak runt stan. Fram till den 14 juni får vi därför tidvis räkna med mycket trafik i centrum.

Under de närmaste veckorna firar vi studenten över hela staden. I Göteborg får vi räkna med tidvis begränsad framkomlighet i centrum när nyutsprungna studenter stolt visar upp sig längs våra gator.

Fram till den 14 juni har vi studentfirande på platser som även påverkar övriga trafikanter.

  • Flera av studentflaksekipagen har sitt avsläpp vid Heden, vilket gör att många av de firande hämtas och lämnas i närheten.
  • Vid Göteborgsoperan stängs lokala gator av och det är begränsat med parkeringar i området. Tänk på att det i närheten även pågår förberedande ledningsarbeten för både Hisingsbron och Västlänken.
  • Vid Katrinelundsgymnasiets utspring den 31 maj är Levgrensvägen stängd för trafik klockan 12.30-15.00.  Från den 31 maj till den 4 juni är dessutom Ullevigaraget stängt, så du som behöver ta bilen till området under dessa dagar rekommenderas istället att parkera på någon av parkeringsanläggningarna i Gårda.

Läs om regler för studentflak och karnevalståg. Se även information om längdbegränsningar av fordon i city.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.