Evenemangssäsongen på Ullevi är i full gång och till helgen väntar Coldplay. I samband med konsertdagarna är Ullevigaraget stängt, något som gäller även kommande Ullevi-arrangemang.

Flera konserter och andra evenemang arrangeras på Ullevi i sommar. Kommande helg gästas arenan av brittiska supergruppen Coldplay och nästa helg arrangeras Världsungdomsspelen i friidrott. Det händer även en hel del annat i Göteborg den närmaste tiden, här är en förteckning över de största arrangemangen:

25-26 juni: Nya Ullevi / Coldplay
Söndagen den 25 juni och måndagen den 26 juni kommer brittiska gruppen Coldplay till Nya Ullevi. Konserterna blir de enda gruppen gör i Norden under sin pågående Europaturné, och storpublik väntas till de två konserterna. Insläpp sker från klockan 17.00, medan konserterna beräknas starta klockan 19.30 och avslutas klockan 24.00.

Från fredagen den 23 juni klockan 15.00 till tisdagen den 27 juni klockan 06.00 är Levgrensvägen avstängd för fordonstrafik. Vägen är dock öppen för gående och cyklister, men nedsatt framkomlighet gäller.

Vid konsertslut den 25 och 26 juni stängs området runt Skånegatan av mellan Engelbrektsgatan och Ullevigatan för fordonstrafik. Spårvagnstrafiken går dock som vanligt.

Klicka på bilden nedan för en större karta: 

Då många konsertbesökare reser till och från stan i samband med helgens konserter kör Västtrafik extra många turer med såväl buss och tåg som båt. Även spårvagnstrafiken kommer att förstärkas efter behov. Mer information om förstärkningstrafiken hittar du på Västtrafiks hemsida.

Vidare gäller att Ullevigaraget är stängt från och med torsdagen den 22 juni klockan 00.30 till och med tisdagen den 27 juni klockan 06.00. Undvik därför att ta bilen till konserterna och åk istället kollektivt, cykla eller gå. För dig som måste ta bilen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda. Ett klokt val är också att ladda ned appen Parkering Göteborg, där du snabbt och lätt hittar information om tillgängliga parkeringsplatser.  

Även under sommarens övriga Ullevi-arrangemang kommer Ullevigaraget att hålla stängt. Håll utkik här på trafiken.nu eller på Parkeringsbolagets hemsida för exakta tidpunkter om kommande stängningar. 

22 juni: Gamla Ullevi / fotboll
Torsdagen den 22 juni klockan 19.00 tar ÖIS emot värmländska Degerfors IF på Gamla Ullevi i fotbollens Superettan.

30 juni: Trädgårdsföreningen / Laleh
Populära artisten Laleh uppträder i Trädgårdsföreningen fredagen den 30 juni. Parken stänger för besökare klockan 17.00, varpå insläppet till konserten inleds klockan 18.00 och konserten startar klockan 21.00.

30 juni–2 juli: Nya Ullevi / Världsungdomsspelen
Fredagen den 30 juni fram till och med söndagen den 2 juli arrangeras Världsungdomsspelen på Nya Ullevi, ett arrangemang som har vuxit stort sedan starten 1996 och som idag är Nordens största ungdomstävling i friidrott.

Även här gäller att Ullevigaraget kommer att hållas stängt i samband med arrangemanget. Håll utkik i kommande artiklar på trafiken.nu om exakta stängningstider i samband med Världsungdomsspelen.

30 juni–3 juli: Halmstad / Tall Ships Races
Halmstad är starthamn i år för den internationella havskappseglingen The Tall Ships Races 2017. Under helgen ligger ett femtiotal fartyg förtöjda i hamnen, öppna för besök ombord. Dessutom bjuds på massor av aktiviteter, matupplevelser och livemusik från tre scener.

Cirka 400 000 besökare väntas till evenemanget, dit många tar sig kollektivt och rör sig kring Halmstads centralstation. Du som reser kollektivt uppmanas att följa lokal skyltning för att ta dig på säkrast möjliga sätt från centralstationen till evenemangsområdet.