Vi har byggt om sajten för att göra den modernare och mera lättnavigerad. Som användare kommer du att märka att information delvis har flyttats. I artikeln beskrivs vad du som användare kan förvänta dig under respektive menyval.

Det mesta på sajten har kommit på plats. Däremot kan det nya utseendet innebära att saker inte fungerar på precis samma sätt som tidigare. Det kan också innebära att saker och ting inte fungerar alls. Ha tålamod, vi försöker laga eventuella fel så snart det går!

Den största förändringen på sajten har navigationen flyttats från flikar till ikoner och att de redaktionella nyheterna blir mer framträdande på startsidan.

Om du har en stor skärm syns menyikonerna i överkant på sajten hela tiden. Om du däremot sitter med en liten skärm, till exempel en mobiltelefon, får du fram ikonerna genom att trycka på menyknappen.

Meny desktop
Navigationsmeny för stora skärmar.

Meny mobil
Navigationsmeny för små skärmar, till exempel mobiltelefoner.

Meny mobil expanderad
Öppnad meny för små skärmar.

Startsidan

På startsidan finns kartan överst. Under kartan hittar du aktuella trafiknyheter. Om det är fler än tre nyheter använder du pilarna till vänster och höger för att bläddra bland alla nyheter. I mobilen visar du fler nyheter genom att öppna fler nyheter under den sista. Längst ner på sidan hittar du sidor med trafikinformation uppdelat på utvalda områden. I sidfoten finns bland annat teckenförklaringen och kontaktformuläret.

 Trafikinformation

Här finns all trafikinformation listad. Det är också möjligt att göra urval efter trafikslag, aktuella och kommande händelser eller göra en fritextsökning efter en händelse, plats och så vidare. Här finns även en översikt över väglaget samt information om aktuell trängselskatt.

Karta

Menyvalet visar en karta i fullskärm. Under Visa på kartan-knappen kan du själv välja vilken information som ska visas i kartan. I kartan visas en översikt över väglaget under vinterhalvåret.

Trafikkameror

Här hittar du alla kameror. Det går att välja kameror utifrån olika vägar. Det går även att favoritmarkera en kamera med hjälp av stjärnan. Alla dina favoritkameror visas under valet Mina kameror.

Cykelreseplanerare

Under menyvalet hittar du precis som tidigare cykelreseplaneraren.

Reseplanerare

Under menyvalet hittar du precis som tidigare reseplaneraren för alla trafikslag.

Nyheter

Här finns nyheter från Trafik Göteborgs redaktion. Först och främst nyheter om planerade händelser som påverkar trafiken.

Välkommen in till den nya sajten!