Vecka 13 med start måndagskvällen 27 mars tvättas Göteborgs fyra stora tunnlar av i tur ordning. Först ut är Götatunneln.

Med början den 27 mars är det dags för Götatunneln, Tingstadstunneln, Lundbytunneln och Gnistängstunneln att tvättas rena. Tunnlarna stängs då nattetid och nedsatt framkomlighet råder.

Götatunneln
Måndagen 27 mars klockan 21.00 stängs det norra röret och öppnas igen på tisdagsmorgonen klockan 05.30. Trafiken i riktning mot Järntorget stängs av och trafiken leds om på lokala gator. Följ orange hänvisning.

Tingstadstunneln
Tisdagen 28 mars klockan 22.00 stängs det västra röret, det vill säga i riktning mot centrum, och är sedan avstängt fram till onsdagsmorgonen den 29 mars klockan 05.00. Trafiken i riktning mot centrum leds om via det östra röret som då är dubbelriktat.

Lundbytunneln
Onsdagen 29 mars klockan 20.00 stängs det norra röret för att sedan öppnas igen på torsdagsmorgonen den 30 mars klockan 05.30. Trafiken mot centrum hänvisas via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan. Följ orange hänvisning.

Gnistängstunneln
Torsdagen 30 mars klockan 20.00 stängs det östra röret i riktning mot centrum och öppnas igen fredagsmorgonen klockan 05.30 den 1 april. Medan det östra röret är stängt leds trafiken dubbelriktad i det västra röret.