EM i ridsport och Kulturkalaset dominerar evenemangs-Göteborg i helgen och veckan, men det händer också en hel del annat framöver – däribland Midnattsloppet.

Evenemangssäsongen efter sommarlov och semestrar har startat igång på allvar med EM i ridsport och Göteborgs Kulturkalas, men förutom dessa stora arrangemang är också mycket annat på gång i Göteborgsområdet. Följande evenemang med potential att påverka trafiken sker den kommande veckan:

19 augusti: Tjörn / Tjörn Runt
Lördagen den 19 augusti arrangeras seglingstävlingen Tjörn Runt för 54:e gången i ordningen. Första starten sker på Askeröfjorden strax norr om Tjörnbron klockan 09.00, därefter sker starter med fem minuters mellanrum. Seglingen sker medurs och målet är på Stigfjorden, väster om Skåpesundsbron. Tiden runt banan beror givetvis på väder och vind, men segrarna brukar ta sig runt på 4-7 timmar.

Du som ska ta bilen ut till Tjörn på lördagen den 19 augusti bör ha i åtanke att tävlingen kan locka mycket publik som ska titta på tävlingen, och att det därför kan bli mycket trafik på Tjörnbron – särskilt om det blir fint väder.

20 augusti: Gamla Ullevi / fotboll
Söndagen den 20 augusti klockan 17.30 är det dags för allsvenskt derby då IFK Göteborg tar emot BK Häcken.

Åk gärna kollektivt, cykla eller gå till matcherna på Gamla Ullevi. Om du måste ta bilen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda.

23-26 augusti: Frihamnen / Oktoberfest
Det är visserligen bara augusti ännu men det hindrar inte att det redan nu blir Oktoberfest på Frihamnen. Festen pågår från och med onsdagen den 23 augusti till lördagen den 26 augusti.

26 augusti: Slottsskogen mm / Midnattsloppet
Lördagen den 26 augusti arrangeras Midnattsloppet, där starten sker klockan 21.30 vid Dalens bollplaner nära Slottsskogsvallen. Banan är en mil lång och sträcker sig från Slottsskogen via Kungsladugård, Majorna, Masthugget och tillbaka upp till bollplanerna vid Slottsskogsvallen.

Trafiken runt bansträckningen börjar stängas av klockan 21.00 och den siste löparen beräknas vara i mål vid midnatt. Det går inte att korsa bansträckningen med bil under loppet.

Tänk på att det är begränsat med parkeringsplatser vid start- och målområdet. Åk därför gärna kollektivt, gå eller cykla till evenemanget. Du som behöver ta bilen till området använder med fördel Parkeringsbolagets parkeringsapp Parkering Göteborg, där du snabbt hittar tillgängliga parkeringsplatser och även kan betala för din parkering.

25-27 augusti: Marstrand / Marstrand Boat Show
För tredje året i rad arrangeras Marstrand Boat Show, som i år äger rum den 25-27 augusti. Motorbåtar, segelbåtar och marina tillbehör visas upp på mässan, som enligt arrangörerna siktar på att locka 20 000 besökare. Med tanke på att det därför kan bli en hel del trafik på väg 168 ut till Marstrand och det är begränsat med parkeringsplatser vid platsen är det en klok idé att resa kollektivt ut till mässan.

27 augusti: Bravida Arena / fotboll
Söndagen den 27 augusti klockan 15.00 tar BK Häcken emot Jönköpings Södra IF på Bravida Arena.