Sylvesterloppet arrangeras traditionsenligt på nyårsafton och påverkar framkomligheten i centrum. Håll kollen på hur du undviker trängsel och köer med hjälp av vår uppdaterade evenemangslista.

Sylvesterloppet på nyårsafton är det arrangemang som främst väntas påverka trafiken i centrum den kommande tidsperioden, men också annat är på gång framöver. Här är de potentiellt trafikpåverkande evenemangen i datumordning:

Lördag 30 december: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC–Mora IK. Matchstart klockan 15.15.

Torsdag 4 januari: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC–Växjö Lakers. Matchstart klockan 19.00.

December: Jul på Liseberg / Liseberg
Jul på Liseberg fortsätter fram till 30 december. Följande öppettider gäller:

- Fredag 22 dec: kl. 13-21
- Lördag 23 dec: kl. 12-22
- Tisdag 26 dec: kl. 13-21
- Onsdag 27 dec: kl. 13-21
- Torsdag 28 dec: kl. 13-21
- Fredag 29 dec: kl. 13-21
- Lördag 30 dec: kl. 12-22

Söndag 31 december: Sylvesterloppet / centrum
Årets garanterat sista löpartävling Sylvesterloppet arrangeras traditionsenligt på nyårsafton. Både bil-, gång-, cykel- och kollektivtrafiken berörs under tiden som arrangemanget pågår. Starten sker på Heden klockan 12.00, varifrån deltagarna springer en mil genom centrum för att sedan återvända och gå i mål på Heden.

För att lämna plats åt deltagarna stängs biltrafiken av på följande platser mellan kl. 12.00-14.00:
- Sten Sturegatan mellan Engelbrektsgatan och Parkgatan.
- Skånegatan mellan Ullevigatan och Valhallagatan.
- Folkungabrons överfart till Ullevigatan.
- Parkgatan får begränsad framkomlighet strax efter starten, ungefär klockan 12.00-12.15.

Under tiden som loppet pågår kan det vara svårt att passera bansträckningen. Du som kör bil uppmanas att välja andra vägar utanför de yttre avstängningarna. Du som måste ta bilen till centrum uppmanas att parkera utanför bansträckningen, exempelvis i parkeringsanläggningarna i Gårda eller p-huset i Nordstan. Undvik att parkera på Valhallagatan då framkomligheten är begränsad på platsen.

Du som rör dig till fots eller cykel i Gårda under tiden som loppet pågår bör vara extra uppmärksam på att det då kan vara svårt att passera bansträckningen.

Spårvagnstrafiken mellan Ullevi Norra och Korsvägen är avstängd klockan 12.00-13.30. Tänk på att vara ute i god tid och räkna med längre restid.

Klicka på bilden nedan för en större karta över bansträckningen: 

4-7 januari 2018: My Dog / Svenska Mässan
Nordens största hundevenemang arrangeras under trettondehelgen. Arrangemanget väntas locka många besökare till området runt Korsvägen, Svenska Mässan och Valhalla. Du som behöver ta bilen till området under dessa dagar bör ha i åtanke att efterfrågan på parkeringsplatser väntas bli stor.

4-7 januari 2018: Gothia Cup Innebandy / Valhalla mm
Samtidigt som hundevenemanget My Dog äger rum på Svenska Mässan arrangeras världens största innebandyturnering i Göteborg, vars aktivitetscentrum är beläget i Valhallas sporthallar. Det innebär att många väntas röra sig i området och att tillgången på parkeringsplatser väntas bli begränsad. Åk gärna kollektivt till dessa arrangemang och planera din resa i god tid.