I helgen öppnar Liseberg och dessutom väntar fotbollsmatcher på både Gamla Ullevi och Bravida Arena.

Liseberg
Lördagen 22 april klockan 12.00 är det efterlängtad säsongspremiär för Liseberg, då parken sedan har öppet till klockan 22.00. Samma öppettider gäller sedan för söndagen 23 april.

Åk gärna kollektivt, cykla eller gå till Liseberg. För dig som måste ta bilen har Liseberg en egen parkering vid parkens södra entré, och i övrigt finns parkering på parkeringsanläggningarna i Gårda.

Svenska Mässan
Ett flertal evenemang är på gång på Svenska Mässan den kommande veckan. Först ut är mässan ”Göteborg Vin & Deli”, som arrangeras på fredagen och lördagen 21-22 april, och som enligt arrangörerna själva är Göteborgs största vin- och delikatessmässa.

Fredagen 21 april till måndagen 24 april pågår SM i fransförlängning, och under perioden måndagen 24 april till torsdagen 27 april pågår Barnveckan som i år har temat ”Barnsjukvård i en föränderlig tid”.

Tisdagen 25 april till torsdagen 27 april pågår också eventet Vitalis, som är ett så kallat eHälsomöte med konferenser och utställning.

Gamla Ullevi
Fotbollssäsongen rullar vidare och lördagen 22 april klockan 16.00 tar Superettan-laget GAIS emot gästande Helsingborgs IF på Gamla Ullevi.

Onsdagen den 26 april är det dags för IFK Göteborg att i Allsvenskan ta sig an Hammarby IF. Matchstart är satt till klockan 19.00.

Nästkommande helg, närmare bestämt måndagen 1 maj klockan 15.00 är, det slutligen dags för ÖIS att i Superettan möta Östers IF.

Åk gärna kollektivt, cykla eller gå till matcherna på Gamla Ullevi. Om du måste ta bilen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda.

Bravida Arena
Söndagen 23 april spelar BK Häcken sin andra allsvenska hemmamatch för säsongen, då man tar emot IFK Norrköping på Bravida Arena klockan 15.00.  

Lisebergshallen
Handbollsherrarnas slutspel är i full gång och söndagen den 23 april klockan 14.15 möts Redbergslid IK och IK Sävehof i kvartsfinal tre av fem, där Redbergslid har vunnit de två första kvartsfinalerna. 

Göteborg - övrigt
Lördagen 22 april anordnas manifestationen March for Science i en rad städer runt om i världen, och i Göteborg avgår marschen klockan 12.00 från Gustav Adolfs Torg till Götaplatsen. Både Chalmers och Göteborgs universitet deltar i manifestationen, som syftar till att bland annat uppmärksamma vikten av oberoende forskning, ett kritiskt tänkande och vetenskapliga angreppssätt.

I Majorna firar "Konstrundan i Majorna" 20-årsjubileum och lockar alla konstintresserade att under helgen 21-23 april titta in i 73 öppna konstnärsateljéer. 

Nästkommande helg, det vill säga 29 april till 1 maj, är det som bekant både Valborgsfirande, Chalmerscortège och första maj-firande.

När det gäller Chalmerscortègen avgår den traditionsenligt på Valborgsmässoafton, det vill säga söndagen den 30 april, klockan 18.15 från Gibraltarvallen och följer sedan dess sedvanliga väg. Räkna med trafikavstängningar i centrum längs kortegens väg.

Valborgsfirande arrangeras samma dag på ett antal platser runt om i Göteborg, bland annat i Slottsskogen där en valborgsmässoeld tänds klockan 21.00.

Första maj firas som brukligt är med ett antal demonstrationer. Håll utkik i kommande veckas nyhetsbrev från trafiken.nu för närmare detaljer kring såväl första maj-firandet som Chalmerscortègen, men räkna med extra långa restider i centrum och tillfälliga ändringar i kollektivtrafiken under tiden som dessa arrangemang pågår.