Installationsarbeten och tunneltvätt

Foto: Trafikverket

Denna vecka genomförs tunneltvätt i två olika tunnlar i Göteborg. Nedsatt framkomlighet gäller där arbetet utförs.

Tunnlarna som berörs av arbeten i veckan är Lundbytunneln och Götatunneln. Ett tunnelrör i taget stängs av och trafiken leds om med hjälp av orange skyltning. Arbetena sker enligt följande schema:

Lundbytunneln 
Måndagen 28 augusti till tisdagen 29 augusti klockan 20.00-05.30 genomförs tvätt och installationsarbeten i det södra röret, det vill säga i riktning mot centrum. Det södra röret stängs då av och trafiken hänvisas istället via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan. 

Onsdagen 30 augusti till torsdagen 31 augusti klockan 20.00-05.30 genomförs tvätt installationsarbeten i det norra röret, det vill säga i riktning mot Torslanda. Det norra röret stängs då av och trafiken leds om via det södra röret. Samtidigt hänvisas trafiken mot centrum, som normalt går i södra röret, via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan. 

Götatunneln
Tisdagen 29 augusti till onsdagen 30 augusti klockan 21.00-05:30 stängs det norra röret för tunneltvätt och installationsarbete. Trafiken i riktning mot Järntorget stängs av och trafiken leds om på lokala gator. Följ orange hänvisning.

Torsdagen 31 augusti till fredagen 1 september klockan 21.00-05:30 stängs det södra röret för tunneltvätt och installationsarbete. Trafiken i riktning mot Lilla Bommen stängs av och leds om på lokala gator. Följ orange hänvisning.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.