Trafiken i göteborgsområdet flöt på bra under torsdagsmorgonen. Inga köer förekom på de större vägarna.

Pendlare till och från Göteborg tycks ha anammat polisens rekommendationer gällande det kommande EU-toppmötet. Enligt Trafik Göteborgs vägtrafikledare var det lugnt i trafiken på på de större vägarna och lederna under torsdagsmorgonen.

Endast ett större undantag från det lugna trafikläget förekom under torsdagsmorgonen: på Mölndalsvägen i höjd med Flöjelbergsvägen och norrut mot Korsvägen var det enligt Trafikverkets trafikcentral stundtals långa köer med långsamtgående trafik. Detta hänger sannolikt samman med avstängningen av Örgrytevägen vid Gothia Towers-området och att många bilister försökte ta sig in mot Korsvägen via Mölndalsvägen istället för via E6.

Torsdagsmorgonens köer på Mölndalsvägen kan vara värda att lägga på minnet för dig som planerar att ta denna väg under torsdagen och fredagen. Planera din resa och var ute i god tid!

Enligt vad som tidigare informerats börjar EU-toppmötets delegater att anlända via Landvetter flygplats under torsdagseftermiddagen. Polisen har uppgett att trafiken mellan Landvetter flygplats och centrala Göteborg kommer att påverkas periodvis från och med idag torsdag den 16 november klockan 12.00 till och med fredagen den 17 november klockan 18.00.

För fredagen den 17 november uppmanar polisen alla trafikanter till och från Göteborgsområdet samt inom Göteborg att om möjligt resa innan klockan 07.00, mellan klockan 10.00 och klockan 12.00 samt efter klockan 18.00.

Mer information om EU-toppmötets trafikpåverkan hittar du i den här trafiken.nu-artikeln. Ytterligare information får du genom att klicka på någon av länkarna här ovan till höger.