Helgens evenemang domineras av fotboll och ishockey. Dessutom väntar olika mässor på Svenska Mässan samt cirkus på Heden.

Ullevi
Lördagen 1 april klockan 13.00 blåser domaren igång den herrallsvenska premiärmatchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF på den stora Ullevi-arenan.
Storpublik väntas och Levgrensvägen är avstängd för trafik mellan klockan 8.00 – 17.00. Även gående och cyklister påverkas då gång och cykelbanan mellan Ågrensbron och Valhallabron stängs i båda riktningarna. Cyklister hänvisas i stället till Åvägen.

För fordon med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns det parkering vid Katrinelundsgymnasiet, vilket du når endast via Skånegatan och infarten till Levgrensvägen.

Parkeringar finns på parkeringsanläggningarna i Gårda. Var ute i god tid, och åk gärna kollektivt, cykla eller gå!

Scandinavium
Slutspelet fortsätter för Frölunda HC och lördagen 2 april klockan 15.15 är det nedsläpp i Scandinavium i den första semifinalsmatchen mellan Frölunda och gästande Brynäs IF.

Torsdagen 6 april är det sedan dags för match nummer tre i semifinalsserien, då Frölunda HC tar emot Brynäs IF i Scandinavium med matchstart klockan 19.15.

Även här gäller att parkeringar finns på parkeringsanläggningarna i Gårda och att besökare uppmanas att gå, cykla eller åka kollektivt.

Svenska Mässan
Evenemangen på Svenska Mässan avlöser varandra i början av april. Först ut är TandhygienstDagarna den 2-4 april, som följs av mässan Leva & Fungera 2017 som arrangeras 4-6 april.

Den 6 april anordnas branschdagen Business Arena, och kort därpå väntar ytterligare två evenemang: den 8-12 april arrangeras Socialdemokraternas Partikongress och den 8-9 är det dags för konventet SciFiWorld.

Parkeringar finns på parkeringsanläggningarna i Gårda. Åk gärna kollektivt, cykla eller gå.

Heden
Lördagen 1 april och söndagen 2 april kommer Cirkus Maximum till Heden för ett antal föreställningar. Åk gärna kollektivt, cykla eller gå.

Gamla Ullevi
Efter en lång vinter är äntligen dags för Superettan i herrfotbollen att starta igång. Måndagen 3 april klockan 19.00 spelar ÖIS mot Varberg på Gamla Ullevi, och för dig som väljer att ta bilen till matchen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda.