Kommande vecka sätter Partille Cup sin prägel på Göteborg, med extra fokus på Heden.

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar. Årets cup kommer att bli den mest besökta hittills, där cirka 20 000 deltagare från över 40 olika länder är anmälda. Med tanke på att ett stort antal ledare och föräldrar medföljer kommer det att bli trångt i Göteborg på de platser där turneringen pågår.

Matchstart på tisdag
Måndagen den 3 juli anländer lagen till Göteborg och den 4 juli blåser domarna igång de första matcherna, som spelas på Heden, Kviberg, Valhalla och i Härlanda Park. Ungdomarna bor på skolor och hotell i Göteborg, Mölndal och Partille.

Invigningen hålls i Scandinavium den 4 juli klockan 17.30 (för barn upp till 14 år) och klockan 20.00 för ungdomar från 15 år). Under denna dag är Mässans Gata avstängd klockan 15.30-22.30.

Finalerna spelas på Heden lördagen den 8 juli, där extraläktare har byggts upp och cirka 7 000 åskådare väntas.

Heden stängt för cykling
Under tiden som turneringen pågår är många ungdomar ute på stan. Det betyder att du som trafikant måste se upp i trafiken, särskilt i området runt Heden och Liseberg.

Du som är van att cykla över Heden kommer inte att kunna välja denna väg under kommande vecka, då Hedens gång- och cykelbana är avstängd för cykeltrafik. Följ skyltning för alternativa cykelvägar.

Du som behöver ta bilen till turneringen väljer med fördel någon av parkeringsanläggningarna i Gårda. Med hjälp av Parkeringsbolagets parkeringsapp Parkering Göteborg kan du snabbt och lätt hitta tillgängliga parkeringsplatser och även betala för din parkering.

Landslagsturnering inomhus
Parallellt med Partille Cup pågår också European Open, där 16 handbollslag i form av yngre landslag deltar. Dessa matcher spelas i Lisebergshallen och i Valhalla Idrottshallar, varpå finalerna spelas fredagen den 7 juli i Scandinavium inför uppskattningsvis cirka 4 000 besökare väntas.