Gullbergs Strandgata öppnar igen

Foto: Trafik Göteborg (arkivbild)

Kommande vecka öppnar Gullbergs Strandgata upp igen för genomfartstrafik, vilket förenklar tillvaron för trafiken in till Lilla Bommen och Gullbergsstrandsområdet.

Gullbergs Strandgata har varit stängd för genomfartstrafik sedan den 6 november, vilket har inneburit att all trafik som kört in i Gullbergsstrandsområdet via Falutorget och Gullbergs Strandgata varit tvingade att köra ut samma väg. Det har heller inte gått att nå Gullbergsstrandsområdet från Lilla Bommen-hållet via Gullbergs Strandgata.

Från och med måndagen den 11 december öppnas dock Gullbergs Strandgata upp igen för genomfartstrafik, vilket bland annat väntas lätta på trycket i trafiken vid Falutorget.

Orsaken till den tillfälliga stängningen av Gullbergs Strandgata är de omfattande byggprojekt som pågår i omedelbar närhet, däribland Hisingsbron och överdäckningen av Götaleden.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.