Kommande veckor väntar allsvensk fotboll på Gamla Ullevi och swimrun-tävling i södra skärgården, och längre fram i augusti arrangeras EM i ridsport.

Förutom att det ska spelas fotboll på Gamla Ullevi och simmas/springas i södra skärgården och festivl firas i Slottsskogen väntar ett större arrangemang längre fram, nämligen EM i ridsport. Mästerskapet startar först den 21 augusti, men notera gärna redan nu att ett flertal parkeringsplatser kommer att tas i anspråk en tid innan tävlingarna börjar.

6 augusti: Öloppet / Södra skärgården
Den 5 augusti går startskottet för Öloppets sjätte upplaga, där man i år förväntas ha 800 deltagande lag. Öloppet sträcker sig över hela Göteborgs södra skärgård, från Styrsö upp till Brännö och ner till Vrångö, för att sedan återvända för målgång på Styrsö. Med tanke på det växande intresset för detta evenemang gör du som planerar att ta dig ut till Saltholmen och södra skärgården klokt i att planera din resa i god tid och göra ett besök på Västtrafiks hemsida.

10 augusti: Gamla Ullevi / Allsvensk fotboll
Torsdagen den 10 augusti klockan 19.00 tar IFK Göteborg emot Stockholmskonkurrenterna AIK.

10-12 augusti: Way Out West 
Festivalen Way Out West tar åter över Slottsskogen och bjuder på artister i världsklass 10-12 augusti.

Mellan 6 och 15 augusti är det begränsad tillgänglighet av Slottsskogen då Way Out West etablerar sig och huserar i området. För mer information om framkomlighet och om verksamheterna i Slottsskogen under Way Out West veckan kan du läsa mer här

Till festivalen tar du dig enkelt med kollektivtrafiken, går eller cyklar.
Det är begränsat med parkeringsplaster i området.

21-27 augusti: Göteborg / EM i ridsport 
Mellan den 21 och 27 augusti arrangeras EM i ridsport i Göteborg, där tävlingar och aktiviteter kommer att pågå på Ullevi, Heden och i Slottsskogen. Disciplinerna är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr, och bland annat kommer en spektakulär maratonkörning att arrangeras från Heden till Slottsskogen lördagen den 26 augusti.

Mer information om evenemanget hittar du i kommande artiklar här på trafiken.nu och på eventets egen hemsida. Redan nu kan dock nämnas att på grund av förberedande arrangemang inför tävlingarna kommer en hel del parkeringsplatser tas i anspråk i centrala Göteborg redan innan den 21 augusti. Detta sker på följande sätt:

- Valhalla Parkering påbörjar etableringen den 7 augusti och avetableras den 1 september (alternativt så fort det går)
- Valhalla IP påbörjar etablering den 31 juli och avetableras den 8 september
- Valhalla Sportcenter påverkas mellan den 14 augusti till den 28 augusti
- Ullevi påbörjar etablering den 31 juli och är helt avetablerat den 8 september
- Heden kommer att etableras från den 24 juli. Heden förväntas öppna helt för allmän parkering senast den 12 september. Läs mer om parkering på Heden Ingen parkering på Heden