Vecka 14, mellan 3 och 7 april, fortsätter vårtvätten av Göteborgs fyra stora tunnlar.

Med början den 3 april är det dags för de återstående rören i Götatunneln, Tingstadstunneln, Lundbytunneln och Gnistängstunneln att tvättas rena. Aktuella rör stängs då nattetid och nedsatt framkomlighet råder.

Götatunneln
Måndagen 3 april klockan 21.00 stängs det södra röret och öppnas igen på tisdagsmorgonen klockan 05.30. Trafiken i riktning mot Lilla Bommen stängs av och trafiken leds om på lokala gator. Följ orange hänvisning.

Tingstadstunneln
Tisdagen 4 april klockan 22.00 stängs det östra röret, det vill säga i riktning mot Hisingen, och är sedan stängt fram till onsdagsmorgonen den 5 april mars klockan 05.00. Trafiken i riktning mot Hisingen leds om via det västra röret som då är dubbelriktat.

Lundbytunneln
Onsdagen 5 april klockan 20.00 stängs det södra röret, riktning mot centrum, för att sedan öppnas igen på torsdagsmorgonen den 6 april klockan 05.30. Trafiken mot centrum hänvisas via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan. Följ orange hänvisning.

Gnistängstunneln
Torsdagen 6 april klockan 20.00 stängs det västra röret, i riktning mot centrum, och öppnas igen fredagsmorgonen den 7 april klockan 05.30. Medan det västra röret är stängt leds trafiken dubbelriktad i det östra röret.