Finaler i Match Cup Sweden och Partille Cup är några av de arrangemang som kan komma att påverka Göteborgstrafiken den närmaste tiden.

Evenemangssommaren i Göteborg är i full gång och ett flertal större och mindre evenemang är på gång framöver, däribland följande:

3-8 juli: Marstrand / Match Cup Sweden
Den årliga seglingstävlingen Match Cup Sweden i farvattnen vid Marstrand har pågått sedan i måndags den 3 juli och avslutas med finaler lördagen den 8 juli. Tusentals åskådare brukar ta sig ut till Marstrand ön under tävlingarna och framförallt då under finallördagen. Många färdas till ön med bil på väg 168, och du som kör på denna väg uppmanas att ta det försiktigt i trafiken.

Med tanke på att det är trångt på vägarna och dessutom begränsat med parkeringsplatser på Koön vid Marstrand är det en klok idé att resa kollektivt ut till seglingstävlingarna. Västtrafik förstärker trafiken ut till Marstrand under veckan, och på Västtrafiks hemsida hittar du som vanligt all information du behöver.

Du som planerar att ta bilen mellan Göteborg och Marstrand bör också notera att det pågår arbeten vid Tingstadsmotet under helgen som innebär omledningar nattetid och som även kan påverka trafiken dagtid. Läs mer om arbetena vid Tingstadsmotet i den här trafiken.nu-artikeln och på projektets egen hemsida.

3-8 juli: Göteborg / Partille Cup 
Även Partille Cup närmar sig finalavgöranden. Turneringen, som är världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar, har pågått hela veckan med 20 000 deltagare från över 40 olika länder. Under lördagen den 8 juli spelas finalerna på Heden, där extraläktare har byggts upp och cirka 7 000 åskådare väntas.

Det betyder att du som trafikant måste se upp i trafiken i området runt Heden, och att du som behöver parkera i finalområdet med fördel laddar ned Parkeringsbolagets parkeringsapp Parkering Göteborg för att snabbt och lätt hitta tillgängliga parkeringsplatser.

Under veckan har gång- och cykelbanan över Heden varit stängd för cykeltrafik, och detsamma gäller under finaldagen. Följ skyltning för alternativa cykelvägar.

7 juli: Liseberg / Let´s spend the night together
Minifestivalen Let´s spend the night together har turnépremiär på Liseberg fredagen den 7 juli. Festivalen består av artisterna Hurula, Weeping Willows och Veronica Maggio, och väntas locka storpublik. Klockan 18.00 inleder gruppen Hurula på Stora Scenen, följt av Weeping Willows klockan 19.15 och Veronica Maggio klockan 21.00. Du som behöver ta bilen till området kring Liseberg väljer med fördel någon av parkeringsanläggningarna i Gårda.

8 juli: Bravida Arena / Allsvensk fotboll
Lördagen den 8 juli kl 18.00 gästas BK Häcken av Malmö FF på Bravida Arena.

Tänk på att det är ont om parkeringsplatser i området. Bästa alternativet är att åka kollektivt; närmaste hållplats är Wieselgrensplatsen och Rambergsvallen. 

10 juli: Gamla Ullevi / Allsvensk fotboll
Måndagen den 10 juli kl 19.00 tar IFK Göteborg emot Halmstads BK på Gamla Ullevi.

Åk gärna kollektivt, cykla eller gå till matcherna på Gamla Ullevi. Om du måste ta bilen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda.

5-9 juli: Lidköping / Power Big Meet
Världens största utomhusträff för amerikanska bilar, Power Big Meet, pågår för fullt på Hovby-fältet utanför Lidköping och avslutas söndagen den 9 juli . Cirka 20 000 fordon och tiotusentals besökare besöker arrangemanget, som kommer att påverka trafiken på E20, väg 44, väg 187 och väg 184 under tiden som eventet pågår – inte minst i samband med avslutningen söndagen den 9 juli.

15 juli: Slottsskogsvallen / Vi som älskar 90-talet
Nostalgifest väntas på Slottsskogsvallen lördagen den 15 juli, då massor med 90-talsartister tar plats på scen. Konsertområdet öppnar klockan 11.30, varpå artisteruppträder sedan hela dagen fram till midnatt.

Åk gärna kollektivt till evenemanget; närmaste hållplats är Botaniska trädgården och Marklandsgatan. Du som behöver ta bilen till konserten parkerar smidigast i parkeringsanläggningarna runt Första Långgatan eftersom det inte finns någon parkering i närheten av Slottsskogsvallen.