Hammarkullekarnevalen arrangeras till helgen och på söndagen är det Megaloppis i Majorna. Båda evenemangen väntas locka mycket folk så ställ gärna bilen och åk kollektivt, gå eller cykla.

Hammarkullen
Äntligen vår – äntligen karneval! Helgen 26-28 maj är det dags för populära Hammarkullekarnevalen att en gång för alla jaga bort vintermörkret, där det stora karnevalståget går lördagen den 27 maj och startar klockan 12.00.

Arrangörerna beräknar att cirka 70 000 besökare kommer att gästa evenemangsområdet vid Hammarkulletorget under de tre dagar karnevalen pågår, så åk helst kollektivt eller cykla till evenemanget eftersom det är begränsat med parkeringsplatser. 

Majorna
Söndagen 28 maj är det Megaloppis i Majorna, dit 70 000 besökare väntas komma. Loppisen pågår klockan 11.00-17.00 längs gatorna i Majorna och Kungsladugård – med fokus på Sannaplan, Älvsborgsplan och Karl Johans torg. Under tid som loppisen pågår är det starkt begränsad framkomlighet i området. Kollektivtrafiken går som vanligt.

Gamla Ullevi
Söndagen 28 maj klockan 17.30 är det dags för allsvenskt västkustderby på Gamla Ullevi, då IFK Göteborg tar emot Boråslaget IF Elfsborg.

På Kristi himmelsfärdsdagen 25 maj klockan 19.00 möter superettanlaget ÖIS småländska IFK Värnamo IF.

Åk gärna kollektivt, cykla eller gå till matcherna på Gamla Ullevi. Om du måste ta bilen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda.

Bravida Arena
Den allsvenska säsongen rullar vidare för Hisingens stolthet BK Häcken, som på måndagen 29 maj klockan 19.00 tar emot Östersund FK.

Hisingen
Västsveriges största cykelmotionslopp Hisingen Runt/Västkusten Runt arrangeras i år lördagen den 27 maj. Start och målgång är på Bananpiren vid Frihamnen, varifrån deltagarna cyklar norrut i de tre olika lopp som ingår i arrangemanget. Start sker mellan klockan 09.00 och cirka klockan 10.00, och totalt deltar 3 500 cyklister i motionsloppen, där deltagarna är skyldiga att följa trafikregler och inga trafikavstängningar görs just eftersom arrangemanget är ett motionslopp.

Ringön 
Lördagen 27 maj är det världspremiär för Ringön Swap Meet, där bil- och motorcykelentusiaster har chansen att njuta av fina fordon och att sälja, köpa eller byta reservdelar och andra fordonsföremål. Arrangemanget startar klockan 12.00 och pågår fram till cirka klockan 20.00 på Järnmalmsgatan, som går parallellt med Ringögatan och som stängs av för ändamålet.

Slottsskogen
Måndagen 29 maj arrangeras motionsloppet Blodomloppet i Slottsskogen, där första starten går klockan 18.00 och deltagarna springer 5 eller 10 kilometer alternativt promenerar 5 kilometer. Start och mål är på ängen framför Björngårdsvillan, och för dig som behöver ta bilen till loppet finns närmaste parkering vid Sahlgrenska eller parkeringshusen vid Första Långgatan.

Nya Ullevi
Fredagen 2 juni och lördagen 3 juni arrangeras musikfestivalen Summerburst på Nya Ullevi, dit storpublik väntas. Mycket folk kommer att röra sig i området under tiden som festivalen pågår, och från och med 2 juni klockan 08.00 till 4 juni klockan 10.00 är Levgrensvägen avstängd för all trafik. Från den 31 maj till den 4 juni är dessutom Ullevigaraget stängt, så du som behöver ta bilen till området under dessa dagar rekommenderas istället att parkera på någon av parkeringsanläggningarna i Gårda.