Från och med onsdagsmorgonen är delar av Göteborg avstängda inför det kommande EU-toppmötet. Begränsad framkomlighet gäller!

Polisen spärrade på onsdagsmorgonen planenligt av områden kring hotell Gothia Towers vid Korsvägen och Eriksbergshallen på Hisingen. Avstängningarna trädde i kraft på onsdagen klockan 08.00 och gäller till fredag: som polisen tidigare har informerat hävs avstängningen vid Gothia Towers ”på förmiddagen” på fredag, medan avspärrningen kring Eriksbergshallen hävs klockan 18.00 på fredag.

Långa köer
Avspärrningen kring Gothia Towers, som innebär att Örgrytevägen stängs av mellan Korsvägen och Fabriksgatan, resulterade på onsdagsmorgonen i betydande köer på E6 och väg 40 söderifrån i anslutning till Kallebäcksmotet. Planera därför din resa noggrant om du behöver köra denna väg under de dagar avspärrningen gäller.

Även cyklister och gående påverkas förstås av Gothia Towers-avstängningen. Under avspärrningen gäller alternativa cykel- och gångvägar. Längre ned i artikeln hittar du en karta som visar hur du kan ta dig runt det aktuella området.

Påverkan på kollektivtrafiken
Från och med onsdagsmorgonen klockan 07.00 gäller också ett stort antal förändringar i kollektivtrafiken på grund av EU-toppmötet. Bland annat får kollektivtrafiken vid Korsvägen ändrade hållplatslägen, samtidigt som linje 5 mellan Liseberg och Östra Sjukhuset dras in. På Hisingen gäller bland annat att busstrafiken via Östra Eriksbergsgatan dras in i båda riktningar och att Älvsnabben inte kommer att att lägga till vid hållplatsen Eriksbergs Färjeläge.

I övrigt uppges färjelinjerna Älvsnabben och Älvsnabbare att gå enligt ordinarie tidtabell, vilket kan vara viktigt att komma ihåg för dig som behöver ha ett så tillförligt sätt som möjligt för att ta dig mellan fastlandet och Hisingen.

Förändringarna i kollektivtrafiken gäller fram till fredagen den 17 november, den exakta tidpunkten när trafiken kommer att börja gå enligt ordinarie tidtabeller beror på när polisen häver sina avspärrningar.

Mer information om EU-toppmötets påverkan hittar du i den här trafiken.nu-artikeln, eller genom att klicka på någon av länkarna här ovan till höger.

Du som är van vid att kunna följa trafikläget genom klicka på kamerorna här på trafiken.nu-sajten bör också notera att dessa är avstängda under tiden som EU-toppmötet pågår och som längst fram till måndag den 20 november.

Karta över avstängningen vid Korsvägen (Trafikkontoret 171110):

 Karta över avstängningen vid Eriksberg (Trafikkontoret 171110):