Förutom nationaldagsfirandet den 6 juni väntar flera andra evenemang med potential att påverka trafiken, däribland Summerburst och West Pride.

Nya Ullevi
Fredagen den 2 juni och den lördagen 3 juni arrangeras musikfestivalen Summerburst på Nya Ullevi, dit 30 000 besökare väntas respektive dag och där svenska Zara Larsson (bilden) är en av artisterna. Insläpp till festivalen sker från klockan 14.00, och festivalen avslutas klockan 00.00 bägge dagarna.

Från och med den 2 juni klockan 08.00 till 4 juni klockan 10.00 är Levgrensvägen avstängd för all trafik. Från och med den 31 maj till den 4 juni är dessutom Ullevigaraget stängt. Du som behöver ta bilen till Nya Ullevi-området under dessa dagar rekommenderas därför istället att parkera på någon av parkeringsanläggningarna i Gårda.

Göteborgs centrum
Årets West Pride-festival är den elfte i ordningen och arrangeras i år från onsdagen 7 juni till söndagen 11 juni. En stor förändring för i år är att den så kallade Regnbågsparaden får ny dag och ny sträckning.

Festivalen inleds den 7 juni klockan 16.30-17.15 med den traditionella flaggceremonin på Gustav Adolfs Torg. Samma dag klockan 18.00 invigs Regnbågsparken i Bältesspännarparken, där massor med aktiviteter och framträdanden kommer att pågå under tiden som festivalen pågår fram till den 11 juni.

Festivalens höjdpunkt sker på lördagen den 10 juni, då Regnbågsparaden går genom centrum. Paraden har alltså en ny sträckning och utgår i år från Göteborgsoperans parkering, varifrån paraden sedan tar sig upp till Götaplatsen via Östra Hamngatan och Avenyn. Start för paraden är klockan 15.00, varpå paraden avslutas vid Götaplatsen klockan 17.00. Med anledning av detta är det under lördagen begränsade parkeringsmöjligheter utefter paradsträckan samt runt Götaplatsen.

Göteborgs centrum
Kommande vecka är den mest intensiva när det gäller studentavslutningar med tillhörande utspring och firande på lastbilsflak. Fram till den 14 juni har vi studentfirande på platser i centrum som även påverkar övriga trafikanter, däribland följande:

- LM Engström-gymnastiet har utspring vid Vallgatan 11 den 5 juni klockan 13.10;
- NTI-gymnasiet och LBS-gymnasiet har utspring på Gustaf Adolfs Torg den 8 juni klockan 08.00 respektive klockan 11.30;
- Cybergymnasiet har utspring vid Göteborgsoperan den 8 juni klockan 12.30;
- Sigrid Rudebecks-gymnasiet har utspring vid Bellmansgatan 6 den 9 juni klockan 11.00; och 
- Realgymnasiet har utspring vid Jussi Björlings Plats den 9 juni klockan 12:30.

Notera att i samband med Cybergymnasiets utspring vid Göteborgsoperan den 8 juni så stängs lokala gator av samtidigt som det är begränsat med parkeringar i området. Tänk också på att det i närheten pågår förberedande ledningsarbeten för både Hisingsbron och Västlänken.

Tänk också på att flera av studentflaksekipagen har sitt avsläpp vid Heden, vilket gör att många av de firande hämtas och lämnas i närheten av detta område.

Gamla Ullevi
Måndagen den 5 juni kl 19.00 tar GAIS emot Trelleborgs FF i fotbollens Superettan.

Torsdagen den 8 juni kl 19.30 möter det svenska damlandslaget USA i en vänskapslandskamp.

Söndagen den 11 juni kl 15.00 har GAIS ännu en hemmamatch, den här gången mot Åtvidabergs FF.

Åk gärna kollektivt, cykla eller gå till matcherna på Gamla Ullevi. Om du måste ta bilen finns parkeringar på parkeringsanläggningarna i Gårda.