Undvik att hamna i trafikköer och trängsel på grund av stora evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista.

Kommande vecka är det framförallt Bokmässan på Svenska Mässan samt demonstrationer lördagen den 30 september som dominerar listan över evenemang med potential att påverka Göteborgstrafiken. Här är evenemangen i datumordning:

24 september till 1 oktober: Kom in! Symfonikerna / Götaplatsen 
Barn från hela staden får träffa musiker från Symfonikerna i 32 husvagnar som ställs upp på Götaplatsen. Observera att Stenhammarsgatan är avstängd för parkering under tiden som arrangemanget pågår. 

24 september: fotboll / Bravida Arena
Häcken BK tar emot Stockholmslaget AIK i Allsvenskan måndagen den 24 september. Avspark på Bravida Arena klockan 17.30. 

26 september: fotboll / Gamla Ullevi 
Tisdagen den 26 september tar ÖIS emot Trelleborgs FF i Superettan. Matchstart klockan 19.00.

29 september: fotboll / Gamla Ullevi
IFK Göteborg möter IK Sirius på Gamla Ullevi i Allsvenskan. Avspark fredagen den 29 september klockan 19.00. 

27-28 september: Meg - Mediedagarna i Göteborg / Svenska Mässan 
Evenemang som enligt arrangörerna är Sveriges viktigaste mötesplats för mediefrågor. Här möts beslutsfattare inom media, näringsliv, akademi och politik som diskuterar och debatterar frågeställningar om medieutveckling och affärsnytta.

30 september: fotboll / Gamla Ullevi
GAIS möter IF Brommapojkarna lördagen den 30 september i fotbollens Superettan. Matchstart klockan 17.00. 

28 september till 1 oktober: Bokmässan / Svenska Mässan 
Drygt 90000 besökare väntas till Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen, som inleds torsdagen den 28 september för branschbesökare och därefter pågår fram till och med söndagen den 1 oktober.

Mycket folk väntas vara i omlopp under de dagar som mässan pågår, så håll utkik hos Västtrafik efter eventuella förändringar i kollektivtrafiken. För dig som cyklar till Svenska Mässan under Bokmässan-helgen finns det extra cykelställ vid bland annat gångvägen till Liseberg.

Du som måste ta bilen till Svenska Mässan använder med fördel Parkeringsbolagets parkeringsapp "Parkering Göteborg", där du hittar tillgängliga parkeringsplatser och även kan betala för din parkering.

30 september: demonstration + motdemonstrationer / centrum
Nordiska motståndsrörelsen samlas på Skånegatan/Mässans Gata klockan 12.00 och marscherar sedan via Skånegatan–Nya Allén–Parkgatan–Drottningtorget–Brunnsparken–Norra Hamngatan–Södra Hamngatan till Gustaf Adolfs Torg. Även motdemonstrationer kommer att hållas under dagen. Mer information om demonstrationerna den 30 september tillkommer.

Uppdatering 26 september: Enligt beslut från Förvaltningsrätten den 25 september har samlingsplatsen för Nordiska motståndsrörelsens demonstration flyttats något norrut bort från Svenska Mässan. Dessutom kortas färdvägen för demonstrationen som nu kommer avslutas vid Gamla Ullevi istället för på Gustaf Adolfs Torg.