Bättre luft i Lundbytunneln

Foto: Trafikverket

Tunnelfläktarna i Lundbytunneln behöver bytas ut, ett arbete som görs kvälls- och nattetid.

För att bibehålla en god ventilation i Lundbytunneln behöver fläktsystemet i tunneln bytas ut. Ett arbete som kommer att utföras några kvällar och nätter under oktober och november.

Nattliga arbeten kommer att göras i Lundbytunneln under veckorna 40, 42 och 45.

Måndagen den 2 oktober till onsdagen den 4 oktober mellan klockan 20.00 och 05.30 utförs byte av tunnelventilation i det norra röret, det vill säga i riktning mot Älvsborgsbron/Torslanda. Det norra röret stängs då av och trafiken leds om via det södra röret. Samtidigt hänvisas trafiken mot centrum, som normalt går i det södra röret, via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan.

Onsdagen den 4 oktober till fredagen den 6 oktober mellan klockan 20.00 och 05.30 utförs byte av tunnelventilation i det södra röret, det vill säga i riktning mot centrum. Det södra röret stängs då av och trafiken hänvisas istället via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan. Följ orange vägvisning.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.