Trafik på Landvettervägen återgår till ordinarie läge

Väg 535 · Bygget av en faunapassage gör att trafiken på Landvettervägen i höjd med Åstebotjärn går på en tillfällig väg. Under vecka 39 läggs dock trafiken om till ordinarie läge över den nya bron.

Flera arbeten har redan utförts för att förbättra Landvettervägen (väg 535) mellan Partille och Härryda kommun. Bland annat har en ny rondell byggts och två befintliga har byggts om. Dessutom utförs flera åtgärder för att underlätta passager för vilt vilket i sin tur ökar säkerheten för trafikanter – däribland ett viltvarningssystem, förbättrat viltstängsel och en faunapassage.

Nya bron över faunapassagen öppnas för trafik

Faunapassagen byggs under Landvettervägen i höjd med Åstebotjärn och på grund av detta har trafiken gått på en tillfällig väg med sänkt hastighet sedan en tid. Under vecka 39 återgår trafiken till ordinarie läge över den nybyggda bron. Därefter rivs den tillfälliga vägen.

Arbeten kvarstår

Arbeten med viltstängsel på sträckan kvarstår dock till och med vecka 41. Detta påverkar trafiken genom sänkt hastighet till 50 kilometer i timmen och att det kan råda begränsad framkomlighet på vardagar mellan klockan 09.00 och 15.00.

Trafikverkets information om arbetena längs Landvettervägen hittar du under rubriken "Mer information".