Fortsatt begränsningar på Hisingsbron

Hisingsbron · Från den 22 juli lättar vissa begränsningar för trafiken på Hisingsbron. Men det är fortsatt endast ett körfält öppet i varje riktning för biltrafiken förbi arbetsområdet på Hisingssidan.

Under sommaren har det varit stor påverkan på trafiken på Hisingsbron, då spårvagnstrafiken har varit inställd samtidigt som det varit begränsad framkomlighet för bil- och busstrafiken. Orsaken är arbeten för att den nya spårvägen som byggs på Lindholmen ska kunna kopplas ihop med Hisingsbron.

Ett bilkörfält i varje riktning

Från den 22 juli rullar spårvagnstrafiken över bron igen och samtidigt görs det vissa förändringar som innebär lättnader för fordonstrafiken. Bil- och busstrafiken behöver inte längre samsas i ett körfält förbi arbetsområdet på Hisingssidan, då busstrafiken flyttas över till spårvagnskörfältet.

Men det kommer fortsatt vara begränsad framkomlighet förbi arbetsområdet i och med att endast ett körfält är öppet i varje riktning för biltrafiken. Detta gäller fram till mitten av september.

Gående och cyklister tar sig fram som tidigare

För gång- och cykeltrafiken är trafiksituationen oförändrad.  Gående och cyklister som ska till eller från Hjalmar Brantingsplatsen rekommenderas att välja gång- och cykelbanan på den östra sidan av bron. Ska du ta dig mellan centrum och Lindholmen kan du välja den västra sidan, ut mot havet, men tänk på att gång- och cykelbanan sedan tidigare är avstängd i höjd med Brantingsmotet.