Veckans trafik 8 - 14 maj

Kommande händelser · Under veckan är Essingeleden avstängd nattetid i norrgående riktning. På lördag pågår två evenemang i city som påverkar trafiken mellan klockan 10.00 -17.00

E4/E20 Essingeleden nattavstängd mot Uppsala

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Nätterna mot onsdag 10 maj, torsdag 11 maj och fredag 12 maj stängs E4/E20 Essingeleden av, mellan trafikplats Västberga och trafikplats Tomteboda i riktning mot Uppsala, på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Avstängningen gäller även påfarten från Södra länken och Årstalänken. Farligt gods och BK1-fordon kolonnbildas vid påfarten från Åby trafikplats vid Södra Länken/Årsta och lotsas genom arbetsplatsen.
Övriga trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Essingeleden är en del av E4 och är den motorväg som går närmast väster om Stockholms innerstad. I södra delen förbinds Södra länken via Årstalänken och i norra delen är den direkt ihopkopplad med Norra länken.

Väg 222 vid trafikplats Björknäs

Avfarten från väg 222 till trafikplats Björknäs och Sockenvägen under väg 222 stängs tillfälligt för all trafik från onsdag 10 maj kl 23.15 till torsdag 11 maj kl 04.45. Då är det inte möjligt att köra av från Skurubron till Björknäs eller gå och åka på den del av Sockenvägen som går under väg 222.

Bil- och busstrafik leds om till trafikplats Orminge. Gång- och cykeltrafik hänvisas till närmaste gång- och cykelväg. Mopeder och A-traktorer kan inte ta sig från Skuru till Björknäs under natten.

Ny asfalt på väg 222 Värmdöleden

Arbetet sker nattetid klockan 22.00–05.00.

Den 8-17 maj pågår asfalteringsarbete på väg 222, Värmdöleden, mellan Farstabron och Gustavsberg.

Arbetsområdet kommer vara cirka 2 kilometer långt per natt och den totala sträckan är 8 kilometer.

För att arbetet ska unna utföras på ett säkert sätt kommer ett körfält vara avstängt och trafiken får växelvis passera vägarbetsplatsen med hjälp av lots och trafiksignaler.

På en delsträcka mellan trafikplats Insjön och trafikplats Hålludden kommer trafiken att ledas om. Trafikanter hänvisas att följa den skyltade omledningsvägen för att komma rätt.

Arbeten med lokal påverkan på trafiken 

Hjulstatunneln 

Hjulstatunneln är avstängd tisdagen den 9 maj klockan 10.00 - 14.00 på grund av drift- och underhållsarbeten.

Ulvsundavägen och Norrbyvägen

Breddning av gång och cykelväg pågår på Ulvsundavägen och Norrbyvägen. Arbetet pågår 10 maj till 11 juni nattetid klockan 22.00 - 05.00. Under tiden är ett körfält avstängd och gång- och cykeltrafik hänvisas till andra sidan vägen. 

Apelbergsgatan och Målargatan

Under kvällen/natten den 10 - 11 maj klockan 20.00 - 05.00 ska fasadinspektion utföras på Apelbergsgatan och Målargatan och underarbetstiden behöver vägen stängas av. När arbetet sker på Apelbergsgatan är vägen avstängd mellan Målargatan och Drottninggatan och när arbetet utförs på Målargatan, stängs vägen av mellan Apelbergsgatan och Kungsgatan.

Arbetena sker inte samtidigt, när Apelbergsgatan är avstängd hänvisas trafik till Målargatan och när Målargatan är avstängd hänvisas trafik till Apelbergsgatan.

Timmermansgatan 

Timmermansgatan är avstängd under perioden 8 - 26 maj på grund av schaktarbete. Avstängningen sker i höjd med Timmermansgatan nummer 14-15. 

Evenemang 

Konsert på Friends Arena 

Många besökare är väntade till Beyoncés konserter på Friends Arena onsdagen 10 maj och torsdagen 11 maj.

Så här kan du resa till arenan - men var ute i god tid så att du hinner fram till konsertens start.

Konserterna är slutsålda och därför kan det bli trångt ombord till och från Solna. Konserten startar klockan 19.00 och är slut vid 23.00. På SL.se får du tips om andra resvägar med SL-trafiken som du kan använda dig av.

Fotboll på Tele2 arena

Hammarby möter Mjällby AIF tisdag 9 maj. Avspark klockan 19.00.

Hammarby möter Djurgården söndag 14 maj. Avspark klockan 15.00

Evenemang som påverkar framkomligheten i city

Lördag den 13 maj är det två evenemang som påverkar trafiken mellan klockan 10.00 - 17.00. 

  • Kungsholmen runt som startar och har sin målgång i Rålambshovsparken på Kungsholmen.
  • Studentevenemanget Quarnevalen avgår från KTH Campus Valhallavägen och rör sig genom Stockholms innerstad.
    Färdväg är Valhallavägen - Odengatan - Sveavägen - Kungsgatan - Sturegatan - Valhallavägen. Start klockan 14.00 och sista ekipage är tillbaka klockan 17.00.

Söndag den 14 maj är det Folkdansringens. Deltagarna tågar från Norrmalmstorg till Stortorget i Gamla stan.

Evenemanget förväntas påverka trafiken mellan klockan 10.30 –12.30.