Veckans trafik 29 oktober - 4 november

Foto: Mikael Ullén

Under veckan är det höstlov i bland annat Stockholms län. Stockholmstrafiken blir lite mindre tät under främst morgon- och kvällsrusningen. Under tre nätter stängs Norra Länken av i riktning mot Norrtull (E20), arbetet pågår från klockan 22.00 till 05.00. Även Söderledstunneln stängs av under en natt i södergående riktning.

Norra Länken avstängd mot Ropsten

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00. 

Nätterna mot tisdag 30 oktober, onsdag 31 oktober och torsdag 1 oktober stängs delar av E20 Norra Länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller även Kosmostunneln (infartsvägen från Lidingövägen och påfarten från Hjorthagsvägen) och Galaxtunneln avfart (mot Roslagsvägen).

Trafikanter rekommenderas att följa uppskyltad omledning. 

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster. 

Söderledstunneln avstängd i södergående riktning 

Tunneltvätt pågår i Söderledstunneln natt mot fredag 2 november mellan klockan 22.00 - 05.00. Under arbetstiden är tunneln avstängd. Busstrafiken får omlagda körvägar och indragna hållplatser och bilister hänvisas att följa uppskyltad omledning. 

Stopp i tågtrafiken Stockholm – Bålsta 

Sträckan stängs av i båda riktningarna mellan Sundbyberg och Jakobsberg från fredag 2 november klockan 22.40 till måndag 5 november klockan 04.30.

Buss och tunnelbana ersätter pendeltågstrafiken mellan Stockholm city och Jakobsberg och buss ersätter regionaltågen mellan Stockholm – Bålsta. 

För mer information se sj.se eller pendelkoll.se.

Den 20 kilometer långa järnvägssträckan mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm är en av landets mest trafikerade. Idag används de två spåren maximalt i rusningstid och det gör att trängsel och förseningar är vanliga. Det beror på att det är många tåg som går på banan. Tågen går också olika fort, fjärrtåg och regionaltåg måste köa bakom pendeltågen som stannar vid varje station. Trafikverket bygger ut Mälarbanan från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll så att pendeltågen får egna spår. Trafikverket bygger fyra helt nya spår. När det är klart kan tågen gå tätare och punktligare. Regionen kan växa och det blir enklare att resa kollektivt samtidigt som det gynnar miljön. 

Vägarbeten som har lokal påverkan på trafiken

Vägarbeten påverkar framkomligheten Fredsgatan, Strömgatan och Drottninggatan

Vägarbeten pågår på Fredsgatan, Strömgatan och Drottninggatan. Det är ett arbete som ska utföras med hjälp av en portalkran. När denna kran ska byggas på plats kommer Fredsgatan och Strömgatan att stängas av. Avstängningen kommer inte att ske på båda gatorna samtidigt. 

Arbetet beräknas pågår från 1 november fram till i mitten av februari. 

Cykelbana avstängd längs med Jakobs torg 

Från Gustav Adolfs Torg över Jakobs torg ned mot Kungsträdgården stängs cykelbanan av och cyklister hänvisas via Kungsträdgårdsgatan och Strömgatan. 

Cykelbanan stängs av måndag 29 oktober och beräknas vara avstängd till 31 januari 2019.

Evenemang 

Fotboll 

Måndag 29 oktober möter AIK - Malmö FF på Friends Arena, matchen startar klockan 19.00.

Onsdag 31 oktober möter Djurgården – Göteborg, matchen startar klockan 19.00 på Tele2 Arena.

Söndag 4 november möter Hammarby – Häcken, matchen startar klockan 17.30 på Tele2 Arena. 

Konsert

Torsdag 31 oktober uppträder Bon Iver uppträder på Tele2 Arena. Konserten börjar klockan 19.30.

Hockey på hovet

Torsdag 1 november möter DIF- Linköping, matchen startar klockan 19.00. 

Lördag 3 november möter DIF- Rögle, matchen startar klockan 15.15.