Veckans trafik 22 - 28 oktober

Foto: Kenneth Hellman

Drift och underhållsåtgärder pågår i Trafikverkets tunnelsystem, både Norra Länken och delar av Norrortsleden stängs av nattetid. Sprängningsarbete vid Häggvik återupptas och Klaratunneln är avstängd nattetid.

Norra Länken avstängd mot Lidingö

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00. 

Nätterna mot tisdag 23 oktober, onsdag 24 oktober och torsdag 25 oktober stängs delar av E20 Norra Länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller även Karolinertunneln (infartstunneln från E4 Haga Södra), Albanotunneln (infartstunneln från Roslagsvägen) och Måntunneln (infartstunneln från Roslagstull). 

Trafikanter rekommenderas att följa uppskyltad omledning. 

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster. 

Delar av Norrortsleden avstängd nattetid

Törnskogstunneln är avstängd mellan klockan 22.00 till 05.00.

Natten mot tisdag 23 oktober och onsdag 24 oktober stängs delar av väg 265 Norrortsleden av på grund av drift och underhållsåtgärder.

Avstängningen omfattar Törnskogstunneln som ligger mellan Trafikplats Häggvik och Trafikplats Hagbylund. 

Tisdag 23 oktober sker avstängningen i riktning mot Trafikplats Hagbylund (E18). 

Onsdag 24 oktober sker avstängningen i riktning mot Trafikplats Häggvik (E4). 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning. 

Norrortleden är den yttre tvärförbindelsen som delvis går i tunnel mellan E4 Uppsalavägen vid trafikplats Häggvik i väster och E18 Norrtäljevägen vid trafikplats Rosenkälla i öster. 

E4:an stängs av när sprängningar i Häggvik återupptas

Nu återupptas arbetet med sprängningar för E4 Förbifart Stockholm i trafikplats Häggvik. Trafiken på E4:an kommer att stängas av i båda riktningarna i som mest 10 minuter i samband med sprängningarna.

De första sprängningarna äger rum klockan 10:00 och 14:00 måndagen den 22 oktober. Därefter kl. 14:00 onsdagen den 24:e och torsdagen den 25 oktober. 

Under det kommande halvåret kommer det regelbundet att ske sprängningar några dagar i veckan vid kl. 10:00 och/eller kl. 14:00. Information om dagar och tider finns att se på projektets hemsida, länk finns till höger under fliken läs mer. Aktuell trafikinforamtion finns även att finna här på trafiken.nu 

Sprängningarna kommer att pågå i sex månader och sker öster om E4:an mot Uppsala.

Söderledstunneln avstängd i norrgående riktning 

Tunneltvätt pågår i Söderledstunneln torsdag natt 25 oktober mellan klockan 22.00 - 05.00. Under arbetstiden är tunneln avstängd. Busstrafiken får omlagda körvägar och indragna hållplatser och bilister hänvisas att följa uppskyltad omledning. 

Klaratunneln avstängd nattetid

Underhållsarbeten pågår i Klaratunneln nattetid mellan klockan 22.00 – 05.00, när arbetet pågår är tunneln avstängd och trafiken rekommenderas trafiken att följa skyltad omledning. 

Arbetet pågår från måndag 22 oktober till 11 november. 

Vasagatan mellan Tegelbacken och Klara Vattugränd 

Fler körfält är avstängda när entreprenörer till Stockholm stad ska riva refuger på Vasagatan mellan Tegelbacken och Klara Vattugränd. Ett körfält kommer att vara avstängt i båda riktningar. 

Arbetet beräknas pågå natten mellan måndag 22 oktober och tisdag 23 oktober klockan 22.00 – 05.00. 

Evenemang 

Hockey på Hovet

  • Måndag 22 oktober möter AIK – Tingsryd klockan 19.00
  • Onsdag 24 oktober möter Djurgården Brynäs klockan 19.00
  • Fredag 26 oktober möter AIK – Karlskrona klockan 19.00.
  • Lördag 27 otkober möter Djurgården - Växjö klockan 15.15 

Fotboll på Tele2 Arena 

Söndag 28 oktober möter Hammarby - Kalmar på Tele2 Arena klockan 15.00.