Veckans trafik 15 - 21 oktober

Foto: Kerstin Ericsson

Höststädning fortsätter i Södra Länken och tunneln stängs av i riktning mot E4/E20 under tre nätter, även Norrortsleden stängs av i riktning mot E4 under en natt. På tisdag möter Svenska fotbollslandslaget Slovakien på Friends Arena och på söndag möter Djurgården - AIK på Tele2 Arena.

Södra Länken avstängd nattetid i riktning mot E4/E20 

Under tre nätter höststädas Södra Länken i riktning mot E4/E20. Arbetet pågår nattetid klockan 22.00 – 05.00. 

De dagar är arbetet pågår är

• måndag 15 oktober

• tisdag 16 oktober 

• onsdag 17 oktober  

Under arbetstiden är även Sotartunneln mot Nynäsvägen avstängd och trafikanter hänvisas att följa uppskyltad omledning. 

Norrortsleden är avstängd nattetid

Norrortleden är väg 265 som går Häggvik och Rosenkälla via Täby kyrkby. Vägen förbinder E4 och E18.

Törnskogstunneln och Häggvikstunneln stängs av natten mellan torsdag 18 och fredag 19 oktober klockan 22.00 till 05.00. 

Avstängningen sker i riktning mot Häggvik (västlig riktning).

Trafikanter rekommenderas att följa uppskyltad omledning.

E18 Trafikplats Roslags-Näsby avstängd i norrgående riktning

Lördag 20 oktober klockan 04.00 till söndag 21 oktober klockan 09.00 pågår arbete med en bro över E18 vid Roslags-Näsby. Under arbetstiden stängs vägen av i norrgående riktning och trafiken leds av via avfart 182 och kommer sedan på motorvägen igen via påfarten. 

 

Fjärr- och regionaltåg inställda Stockholm C och Stockholm södra 19 - 22 oktober

Arbetet påbörjas fredag kväll den 19 oktober klockan 22.00 och pågår till måndag morgon 22 oktober klockan 04.30.

Järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra, den så kallade Getingmidjan, utgörs av två spår och är idag en av de mest trafikerade järnvägssträckorna i Sverige.

Upprustningen är det mest komplexa och tidskritiska som Trafikverket gör på järnvägen de kommande åren. Sträckan har två spår och är två kilometer lång. Här passerar i stort sett alla tåg till och från södra Sverige. 

Under arbetstiden kommer inga fjärr- eller regiontåg att kunna köra mellan Stockholm Central och Stockholm Södra. Detta innebär att tågen kommer avgå och ankomma Stockholm Södra alternativt Flemingsbergs station. Resenärer som vill ta sig in till centrala Stockholm kan resa med SLs pendeltåg till Stockholm City. Detta kräver giltig SL-biljett. Vissa tåg går annan väg, norr om Mälaren, till Stockholm Central och får längre restid. 

Buss ersätter pendeltågen mellan Tumba och Södertälje C

Mellan fredagen den 19 oktober klockan 22.00 och måndagen den 22 oktober klockan 05.00 är pendeltågen inställd mellan Södertälje hamn och Tumba. 

Trafikverket förstärker tunneltaket i västra Rönninge eftersom taket i de tre tunnlarna är i behov av renovering.

Buss ersätter pendeltågen på sträckan Tumba-Södertälje C under tiden aretet pågår. 

När arbetet pågår kommer  av gång- och cykelvägen mellan Gustavslundsvägen och Tallsätravägen vara avstängd.  Arbetena kan upplevas som störande för de som bor nära järnvägen. Se sl.se för mer information om hur din resa påverkas. 

Beläggningsarbete på Kungsbron klockan 22.00 – 05.00

Ett körfält på Kungsbron är avstängd i norrgående riktning och ett körfält i södergående riktning mellan 15 – 17 oktober. Arbetet pågår klockan 22.00 – 05.00.

Hundra Knutars Backe avstängd i båda riktningar 

Natt mot fredag 19 oktober är Hundra Knutars Backe avstängd i båda riktningar på grund av drift och underhålsåtgärder. Arbetet pågår mellan klockan 22.00 till 05.00. Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning. 

Hundra knutars backe är den tunnel som går längs Drottningsholmsvägen väster om Fridhemsplan. 

Evenemang 

Livgardet övar på fem platser i Stockholm

Under vecka 42 och 45 övar Livgardet i och omkring Stockholm. Militära fordon och soldater kommer att synas och höras på fem olika platser. 

Under övningarna kommer flera hundra soldater från Livgardet att öva utspritt på och omkring Polishögskolan Sörentorp, kvarteret Primus på Lilla Essingen, Telestaden i Farsta, runt Bromma flygplats samt i Nynäshamn.

När övningen pågår kommer vissa områden att spärras av med rödvita plastband som inte ska passeras. Det är för allmänhetens egen säkerhet och har bland annat att göra med skadliga ljudnivåer.

Exakta datum för övningarna är:

vecka 42, den 17-21 oktober och 

vecka 45, den 7-11 november.

Mer information om tider för skottlossning samt karta med områden för stridsverksamhet med skottlossning finns att läsa på försvarsmakten.se.

Konsert 

Onsdag 17 oktober uppträder Shania Twain på Ericsson Globe onsdag 17 oktober klockan 19.30. 

Fotboll 

På tisdag 16 oktober möter svenska herrlandslaget Slovakien i en landskamp på Friends Arena. Matchen börjar klockan 20:45.

På söndag 21 oktober klocka 15.00 möter DIF AIK på Tele2 Arena.