ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Veckans trafik 3 - 9 december

Foto: Mikael Ullén

Nu går vi in i december och det som påverkar trafiken är drift- och underhållsarbeten i Trafikverkets tunnlar som pågår under fyra nätter. 9 december sker vissa förändringar i SL:s kollektivtrafik.

Byggnation av bron över Hjulstas cirkulationsplats 

Arbetet startar fredagen 30 november och beräknas pågå under några helger framöver. Trafiken påverkas från fredag kväll till måndag kväll. Ett körfält stängs av i cirkulationsplatsen och höga fordon (över 3,5 meter) hänvisas att köra E18 till Rinkeby/Rissne, vidare på väg 279 förbi Bromma flygplats till Ulvsunda för att sedan via Brommaplan nå väg 275 Bergslagsvägen.

Drift och underhållsarbeten i Trafikverkets tunnelsystem 

Norra Länken avstängd mot Lidingö 

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00. Natten mot tisdag 4 december stängs delar av E20 Norra Länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Lidingö/Värtan och omfattar även Eugeniatunneln (från Haga Södra), Albanotunneln (från Roslagsvägen) och Planettunneln (från Norrtullstunneln). 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Norra Länken avstängd mot Norrtull

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00. Natten mot onsdag 5 december stängs delar av Norra Länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Norrtull och omfattar även Galaxtunneln (avfart Roslagsvägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning. 

Södra Länken avstängd mot Nacka 

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00. Natten mot torsdag 6 december stängs Södra Länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Nacka och omfattar även Koppartunneln (mot Huddingevägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning. 

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Karta över avstängning

Karta över avstängda vägar i Södra länken, riktning mot Nacka.

Södra Länken avstängd mot E4/E20

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00. Natten mot torsdag 7 december stängs Södra Länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Essingeleden och omfattar även Sotartunneln (mot Nynäsvägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning. 

Karta över avstängda vägar i Södra länken, riktning mot E4/E20.

Gatuarbeten på Vasagatan

Stockholms stad har under hösten byggt bredare cykelbanor på Norra Bantorget och Östra Järnvägsgatan, som en del av arbetet med nya Vasagatan.

Måndag den 3 december påbörjar arbetet med att bygga om påfarten från Vasagatan till Centralbron, det så kallade Söderkopplet.

Det innebär att fordonstrafiken i riktning söderut från Vasagatan till Centralbron istället leds om via Klara Vattugränd, Klara Västra Kyrkogata och Klara Södra Kyrkogata till Vattugatan för att där ta påfart Centralbron. Bilar kommer även framöver att kunna färdas i båda riktningarna på Vasagatan förbi arbetsområdet. Arbetet med Söderkopplet beräknas vara klart i januari 2019. Kartan nedan visar hur trafiken till Centralbron hänvisas under byggtiden.

Förändringar i SL trafiken från och med 9 december

Pendeltågstrafiken behåller den generella utökning av turtätheten som infördes vid tidtabellsskiftet i fjol: 15-minuterstrafik under större delen av dygnet, tätare trafik på knutpunkter under hög- och mellantrafiken och att ett längre tidsintervall räknas som högtrafik jämfört med 2017.

Förändringen för i år är att inga snabbpendeltåg ”skip-stop” norr om Stockholm, det betyder att alla pendeltåg till och från Märsta kommer att stanna på alla mellanliggande stationer.

Snabbpendeltågen kommer endast att finnas på sträckan Nynäshamn – Stockholm City – Nynäshamn i hög- och mellantrafik. Då stannar inte tågen i Krigslida, Jordbro, Vega, Skogås och Trångsund.

Den nya tidtabellen hittar du på sl.se, men du kan också hämta tidtabellshäften över disk på SL Center på Fridhemsplan, Stockholms Centralstation och Tekniska Högskolan. Det går även bra att beställa tidtabeller från kundtjänsten över telefon på 08 600 10 00.

Arbeten som kan påverka trafiken lokalt 

Begränsad framkomlighet på Norra Stationsgatan

Byggnation av fastighet på Norra Stationsgatan påverkar framkomligheten undertiden kranar ska monteras. Arbetet beräknas pågå från slutet av november till 9 december. 

Delar av Norrlandsgatan avstängd en natt 

Norrlandsgatan mellan Mäster Samuelsgatan och Smålandsgatan kommer att stängas av natt mot tisdag 4 december mellan klockan 22:00-05:00. Avstängningen beror på uppställning av en mobilkran. 

Evenemang 

Slayer uppträder på Hovet onsdagen 5 december. Konserten börjar klockan 18.10.

Idolfinalen på Ericsson Globe fredag 7 december. Finalen börjar klockan 19.00. 

Hockey på Hovet 

DIF möter Skellefteå torsdag 6 december klockan 19.00.

AIK möter Modo söndag 9 december klockan 15.00