6 - 12 mars. Här får du koll på vad som påverkar din resa i Stockholm. En lugn vecka är till mötes när det kommer till planerade väg- och banarbeten. Allt för sjön mässan pågår från den 4 mars till den 12 mars. Under helgen är det melodifestivalen på Friends Arena, här får du tips och rekommendationer på hur du enklast tar dig till och ifrån området. Lördagen den 11 mars pågår Barnvagnsmarschen som påverkar busstrafik inne i city. Everest Challenge pågår i Flottsbro som kommer att påverka trafiken till och från området.

Båt Allt för sjön mässan

Allt för sjön mässan pågår från den 4 till den 12 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Trafiken beräknas endast påverkas loklat kring området. Det finns begränsat antal parkeringsplatser, åk därför gärna kollektivt. 

mingel

Konsert i Ericssons Globe

Torsdag den 9 mars intar Avenged Sevenfold scenen på Ericsson Globe tillsammans med Chicagobanden Disturbed och Chevelle. Konserten börjar klockan 19:30. Det beräknas påverka trafiken endast lokalt. Åk gärna kollektivt eftersom det finns ett begränsat antal parkeringsplatsern. 

 

 mellologga

Melodifestivalen Friends Arena

I helgen är det final i Melodifestivalen på Friends Arena.
Det är sammanlagt tre evenemang, därav två generalrepetitioner och en direktsänd final. Tiderna för generalrepetitionerna är fredag den 10 mars klockan 19:00 och lördag den 11 mars klockan 14:00. Den direktsända finalen är den 11 mars klockan 19:30.

Att tänka på inför ditt besök

Vid stora evenemang när många ska till och från en och samma plats samtidigt, är kollektivtrafik många gånger det bästa alternativet. 

Pendeltåg är ett av de smidigaste sätten för att ta sig till Friends Arena. Vid stora evenemang sätter SL in extra pendeltågstrafik före och efter evenemanget. Kliv av vid Solna station, cirka 7 minuters resa från Stockholms centralstation och följ skyltning mot Friends Arena via den norra uppgången mot Stjärntorget och Mall of Scandinavia.

Efter evenemanget nås Solna Station via Evenemangsgatan eller över Signalbron och via Kolonnvägen på andra sidan järnvägen.

Om du tar tunnelbananan kliver du av på Solna centrums T-banestation (cirka 9 minuters restid från T-centralen). Även Näckrosens T-banestation finns inom gångavstånd från Friends Arena. Räkna med omkring 20 minuters promenad till arenan (cirka 1,4 km). SL sätter in extra trafik före och efter evenemanget. Du kan även åka tvärbanan som anländer till Solna centrum eller Solna stations södra uppgång. 

Ett flertal busslinjer trafikerar området med Solna station (södra uppgången) som rekommenderad hållplats. Busslinje 103 Arenastaden avgår från Solna Station och trafikerar området lördagar, söndagar samt helgdagar. Hållplats Arenan. 

Väljer du att ta bilen ber vi dig vara ute i god tid. Stockholmstrafiken är ibland oberäknelig. Vid stora evenemang när många ska till och från en och samma plats samtidigt, kan köer i närområdet uppstå.

Ett bra tips vid stora evenemang är infartsparkering vid en pendeltågsstation, för att sedan åka kollektivt den sista biten.

För tidtabeller och hållplatsinformation och var du hittar infartsparkeringar se sl.se

vinterbild

Everest Challenge

På lördag den 11 mars arrangeras Everest Challenge på Fottsbro.
Everest Challenge är ett 8848 meter långt hinderbanelopp som efterliknar förhållandena på Mount Everest. Loppet är lika långt som Mount Everest är högt med totalt 600 fallhöjdsmeter.
Det är ett skid- och hinderbanelopp som bland annat går genom snöstormar och simulerade glaciärsprickor

Åk kollektivt till Flottsbro

Det räknas medföra mycket trafik på Glömstavägen och det finns inte några parkeringsplatser nära tävlingsplatsen i Flottsbro, så för att minska antalet bilar och risker för köer rekommenderas tävlande och publik att åka kommunalt. Det går bussar i skytteltrafik under dagen och de tävlande bussas mellan Huddinge centrum till Flottsbro av arrangörerna. 

Skidbacken kommer att vara öppen även för skidgäster, vilket innebär att det kommer att vara mycket folk i rörelse. Se därför till att vara på plats i god tid.

För mer information om evenemangen och hur du tar dig dit se relaterade länkar. 

Barnvagnsmarschen

Lördagen den 11 mars kl 13.30 går Barnvagnsmarschen av stapeln. Det är en marsch för att uppmärksamma mödradödligheten i världen och anordnas av RFSU. Marschen går från Raoul Wallenbergs torg till Mynttorget i Gamla stan.

Under evenemanget mellan klockan 13.00-15.00 får busstrafiken omlagda körvägar och indragna hållplatser.

Påverkade busslinjer är 2, 53, 55, 57, 65 och 76. För mer information om din resa se sl.se

Muskötunneln avstängd

Söndagen den 12 mars stängs Muskötunneln av i båda riktningar, på grund av drift- och underhållsarbete. Arbetet pågår från söndag den 12 mars klockan 19:00 till måndag den 13 mars klockan  05:00. Under arbetstiden lotsas trafiken genom tunneln. 

Muskötunneln ligger längs med väg 539 mellan Ösmo och Muskö. 

Ny kamera på väg 274

Det har kommit en ny trafikkamera på vägen från Vaxholm. Den sitter i höjd med Trafikverkets trafikinformationsskylt vid Rydbovägen.  

Exempel på kamerabild vid Rydbo

Karta

I kartan visas ett urval av trafikpåverkande händeler i områdena som artikeln handlar om.