Här får du veta vad som händer i Stockholmstrafiken kommande vecka. Året rivstartar med renovering av Roslagsbanan och flera evenemang i Globen.

Disney on Ice

Disney on Ice i Globen visar showen Frost med flera föreställningar per dag, från den 4:e januari till den 8:e januari. Frost lockar en yngre publik och familjer och det förväntas bli stora strömmar av besökare som rör sig i området under dagarna.

Roslagsbanan

Roslagsbanan ersätts med bussar från och med januari

Antalet resenärer ökar och därför förstärker SL Roslagsbanans kapacitet. Det byggs fler dubbelspår och tillgänglighet, säkerhet och bullerskydd förbättras. Stationer och befintliga vagnar rustas samtidigt som nya tågs köps in och en ny depå byggs.

  • Kårstalinjen avstängd 7 januari - 20 augusti och helgen 18-19 november
  • Österskärslinjen är avstängd helgen 7-8 januari och 22 juni - senast den 9 december
  • Sträckan Djursholm Ösby - Roslags Näsby är avstängd helgen 7-8 januari, 22 juni - 20 augusti och helgen 18-19 november. 

På Näsbyparklinjen går tågen som vanligt hela året. 

Information om ersättningstrafiken finns på sl.se 

Bild på banarbete

Inställd pendeltågstrafik mellan Sundbyberg och Jakobsberg tidiga söndagmornar

På sträckan till och från Bålsta kommer trafiken mellan Sundbyberg och Jakobsberg att stängas av mellan klockan 04.30 och 08.50 varje söndagmorgon från den 8 januari till den 21 maj. Bussar ersätter trafiken på sträckan, räkna därför med att din resa kan ta upp till en halvtimme längre och planera resan i god tid. Pendeltågen går enligt ordinarie tidtabell söder om Sundbyberg och norr om Jakobsberg. Söndagarna den 16, 23 och 30 april går pendeltågen som vanligt.

Avstängningen beror på Trafikverkets arbeten med att bygga ut Mälarbanan från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll. När arbetet är klart kommer sträckan att få fler tåg och fler avgångar. 

För mer detlajerad informtion om din resa se sl.se 

Karta

I kartan visas ett urval trafikpåverkande händelser.