Ny funktionalitet för reseplanering på sl.se, Trafiken.nu:s reseplanerare avvecklas i slutet av mars.

Nu lanserar SL ny funktionalitet för reseplanering på sl.se som bland annat ska göra det enklare för dig som växlar mellan att åka bil och kollektivtrafik.

Med hjälp av ny kartfunktionalitet kommer det bli lättare att hitta till närmsta hållplats utifrån var du befinner dig samt att jämföra mellan olika resor på kartan. Med hjälp av kartan kan du också se var du har hittar lämpliga pendelparkeringar. 

- Kartan är ett tacksamt sätt att presentera trafikinformation. Vi tror att det här blir ett bra hjälpmedel när du testar nya resvägar. Kartan låter dig planera i förväg men också följa hur du förflyttar dig under resans gång på mobilen, säger Robert Fromell, webbstrateg på SL.

Fungerar på alla skärmar

Den nya kartfunktionen är responsiv, vilket betyder att den går att se på alla skärmar utan att du behöver ladda ner någon speciell app till din mobil. På en datorskärm kan du inte missa den nya kartan. Surfar du på en mobil behöver du bara scrolla ner och öppna kartvyn. 

Framtid

Stödet för att reseplanera på sl.se kommer att fortsätta utvecklas. Det innebär att vi i slutet av mars avvecklar funktionerna för att reseplanera här på Trafiken.nu. För att istället kunna kraftsamla och lägga våra resurser på att göra en reseplanerare i Stockholm riktigt bra. Under året kommer vi bland annat titta på hur vi på sl.se ska kunna presentera gångvägar till hållplatser och stationsentréer på ett bättre sätt. Men vi vill också kunna visa upp var närmsta tåg och buss befinner sig i realtid på den nya kartan.