Här får du koll på vad som påverkar din resa i trafiken den kommande veckan. Det är en lugnare period vi kommer in i, både när det kommer till planerade arbeten på Stockholms vägar, men även banarbeten och evenemang.

Vägarbete

Arbete med vatten- och avloppsledningar på Solnavägen

Dragning av ny vatten- och avloppsledningar på Solnavägen vid Nya Karolinska Solna. Arbetet påverkar alla trafikanter, men två körfält är alltid öppna dagtid. Arbetet pågår från den 19 december till 15 januari 2017.

Flygfoto över trafikplats Lindvreten

Två körfält mot E4/E20 och Skärholmsvägen på bron över trafikplats Lindvreten

Innan jul kommer bron över trafikplats Lindvreten att trimmas som en del i att öka framkomligheten under byggtiden för Förbifart Stockholm. Den första åtgärden blir klar redan före jul. Då kommer det att öppnas två körfält i norrgående riktning på bron från Kungens kurvaleden över till Skärholmsvägen. 

Karta trafikplats Lindvreten

Under våren fortsätter sedan arbetet med att förbättra påfarten söderut på E4/E20 vid trafikplats Lindvreten genom ombyggnad till två körfält på rampen.

Fyrverkeri

Nyårsfirande i Stockholm

Stockholms stad har sedan 2008 tillsammans med Stockholms läns landsting, Polisen och Storstockholms brandförsvar samarbetat kring nyårsfirandet i området kring Slussen som varit en fyrverkerifri zon. På grund av ombyggnation av Slussen gör det att inte arrangemanget längre kan vara där, Stockholms stads fyrverkeri och den fyrverkerifria zonen flyttar därför nyårsafton 2016/2017 till Skeppsbron och området utmed kajen på Blasieholmen. Stockholms stads fyrverkeri skjuts upp från vattnet nedanför Slottsbacken.

På området bjuds det på underhållning och ett traditionsenligt stort fyrverkeri skjuts upp vid tolvslaget.

Avspärrningarna i området kommer att påverka både bil-, cykel och kollektivtrafik.

Förändringar sker i busstrafiken i innerstan på nyårsafton 31 december ca klockan 19.30-01.50 för linjerna 2, 53, 55, 57, 71 och 96 på grund av evenemanget.

Trafikavstängningarna kommer att göras på följande platser från klockan 20:00 till cirka klockan 01:30

  • Kungsträdgsgatan 20
  • Södra Blasieholmshamnen 12
  • Gustav Adolfs torg 2
  • Slottskajen
  • Slottsbacken
  • Skeppsbron (vid rondell)
  • Södra Blasieholmshamnen 4.


Från dessa tunnelbanestationer är det gångavstånd till evenemangsområdet: Slussen, Gamla stan, T-centralen, Kungsträdgården och Östermalmstorg.

Traditionsenligt firas även det nya året in på Sollidemscenen på Skansen. Tänk på att det är myket folk i rörelse som ska ta sig till och från Skansen. 

Karta

I kartan visas ett urval trafikpåverkande händelser.