Glöm inte: Påfart från Sankt Sigfridsgatan stängs

Kallebäcksmotet · I helgen den 13-16 september stängs påfarten från Sankt Sigfridsgatan till E6 söderut vid Kallebäcksmotet. Räkna med längre restider. Detta gäller under fler helger.

Under flera helger utförs arbeten på den så kallade Sankt Sigfridsbron, som går över E6 och är en del av Sankt Sigfridsgatan i Kallebäcksmotet. Arbetet startade helgen den 6-9 september och fortsätter under tre helger till – inklusive i helgen den 13-16 september. Från fredagen klockan 18.00 till måndagen klockan 05.30.

Omledning via Lackarebäcksmotet

Under arbetets gång stängs påfarten från Sankt Sigfridsbron till E6 söderut vid Kallebäcksmotet och trafiken hänvisas via Mölndalsvägen och Lackarebäcksmotet. På bron hålls två körfält öppna i varje riktning. Följ skyltning på plats.

Länk till karta hittar du under rubriken "Mer information". 

Risk för köer i området

Enligt analyser från föregående helg den 6-9 september skapades framförallt köer längs Sankt Sigfridsgatan och på avfarten från E6 norrut till Kallebäcksmotet. Utöver detta finns det även viss risk för köer på avfarten från väg 40 till Sankt Sigfridsgatan och på omledningsvägarna då det blir ökad trafik där. I detta fallet handlar det om Mölndalsvägen och Lackarebäcksmotet. Tänk på detta när du planerar din resa.  

Ett tips är att hålla koll på det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen. Som resenär i busstrafiken håller du dig uppdaterad om eventuella förseningar i appen Västtrafik To Go.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte.

Arbeten sker på Sankt Sigfridsbron – med likadan trafikpåverkan – även helgerna den 20-23 september och 4-7 oktober.