Buss ersätter tåg på flera sträckor

Tågtrafik · Den 12-16 september ersätts flera tågresor till och från Göteborg av buss. Räkna med längre restider och extra byten.

I september pågår järnvägsarbeten som påverkar tågtrafiken på olika sträckor till och från Göteborg. Mellan den 12 och 16 september ersätts flera tågresor med buss, på hela eller delar av sträckan. Vissa avgångar får ändrade körvägar eller hänvisas till övrig ordinarie kollektivtrafik.

Som resenär kan du därför behöva räkna med längre restider och extra byten. Det är viktigt att du tar reda på vad som gäller för din resa i förväg, antingen i appen Västtrafik To Go eller genom att kontakta ditt tågbolag.

Tänk också på att cyklar inte får tas med ombord på ersättningstrafiken.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Ytterby/Uddevalla

Från den 13 september klockan 22.00 till den 16 september klockan 04.30 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Ytterby. Resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik eller ersättningsbuss. Sedan tidigare ersätts tågtrafiken av buss mellan Stenungsund och Uddevalla på grund av ett banarbete.

Göteborg-Gamlestaden-Trollhättan

Från den 13 september klockan 22.05 till den 16 september klockan 04.30 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Gamlestaden. Resenärer hänvisas till spårvagnstrafik mellan Drottningtorget och Gamlestaden där byte sker till tåg. Resenärer mellan Göteborg och Karlstad/Oslo hänvisas till ersättningsbuss mellan Göteborg och Trollhättan.

Göteborg-Alingsås/Töreboda

Från den 12 september klockan 05.00 till den 16 september klockan 05.00 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Alingsås. Resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik eller ersättningsbuss.

Göteborg-Borås

Den 9-11 september klockan 8.50–14.50 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Borås. Resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik eller ersättningsbuss.