Buss ersätter tågtrafik på höstlovet

Tågtrafik · Ska du åka tåg under höstlovet? Missa inte att flera tågresor ersätts av buss under helgerna den 25-28 oktober och 2-3 november. Räkna med längre restider.

Under helgerna den 25-28 oktober och 2-3 november är delar av tågtrafiken till och från Göteborgs Central inställd och ersatt med buss, på hela eller delar av sträckan. Vissa avgångar hänvisas till övrig ordinarie kollektivtrafik. Det gör att du som resenär får räkna med längre restider och i vissa fall extra byten.

Det är viktigt att du tar reda på vad som gäller för din resa i förväg, antingen i appen Västtrafik To Go eller genom att kontakta ditt tågbolag.

Tänk också på att cyklar inte får tas med ombord på ersättningstrafiken.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Alingsås/Herrljunga

Den 24 oktober klockan 05.00 till den 28 oktober klockan 05.00:

Tågtrafiken är inställd mellan Göteborg och Alingsås och mellan Göteborg och Herrljunga. Resenärer hänvisas till ersättningsbuss eller ordinarie busstrafik.

Göteborg-Stenungsund/Uddevalla-Strömstad

Den 25 oktober kl 22.05 till den 28 oktober kl 04.30 samt den 2 november kl 00.00 till 3 november kl 23.59:

All tågtrafik är inställd mellan Göteborg och Stenungsund. Resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik, som förstärks med extra avgångar, eller ersättningsbuss. Sedan tidigare ersätts tågtrafiken av buss mellan Stenungsund och Uddevalla på grund av ett banarbete.

Tänk på att även de tåg som körs till och från Uddevalla/Strömstad via Trollhättan påverkas , då resande på sträckan Gamlestaden-Göteborg hänvisas till ordinarie spårvagnstrafik.

Göteborg-Gamlestaden-Trollhättan

Den 25 oktober klockan 22.00 till den 28 oktober klockan 04.30 samt den 2 november kl 00.00 till 3 november kl 23.59:

Tågtrafiken är inställd mellan Göteborg och Gamlestaden. Resenärer hänvisas till spårvagnstrafik mellan Drottningtorget och Gamlestaden där byte sker till tåg. Resenärer mellan Göteborg och Karlstad/Oslo hänvisas till ersättningsbuss på delar av sträckan.

Göteborg-Varberg-Halmstad

Den 1 november kl 00.00 till 3 november kl 23.59:

Tågtrafiken är inställd mellan Varberg och Halmstad. Resenärer hänvisas till Västtåg mellan Göteborg och Hede och därefter ersättningsbuss till Varberg och Halmstad.