Missa inte: Arbeten på Tjörnbron påverkar trafiken

underhållsarbete · Sedan den 7 mars är endast ett körfält öppet i varje riktning över Tjörnbron och hastigheten sänkt till 50 kilometer i timmen. Vissa nätter stängs bron helt. Orsaken är byte av snedkablar.

Under 2024 – med ett sommaruppehåll i juni, juli och augusti – ska åtta snedkablar bytas ut på Tjörnbron på grund av att den tekniska livslängden är uppnådd. Tidigare har 32 snedkablar ersatts och arbetet påbörjades 2015.

Länk till karta hittar du under rubriken "Mer information".

Endast ett körfält öppet i varje riktning

Arbetet inleddes den 7 mars och det innebär att endast ett körfält är öppet i varje riktning över bron och att hastigheten är sänkt till 50 kilometer i timmen. Detta gäller dygnet runt under hela arbetsperioden.

Bron stängs helt vissa vardagsnätter

Arbetet med att byta ut kablarna utförs under vissa vardagsnätter mellan klockan 23.00 och 04.30. Då stängs bron helt och trafiken hänvisas till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160. Detta innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid. Undantaget gäller räddningstjänsten som kommer att kunna ta sig fram över bron vid behov.

Gång- och cykeltrafiken kan ta sig förbi arbetet under hela perioden.

Info i Trafiken.nu-appen

Arbetet är väderberoende och därför är det oklart när de nattliga helavstängningarna sker. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen som ger dig push-notiser inför varje avstängning – på så sätt riskerar du inte att missa informationen.

Hela underhållsarbetet väntas bli klart i slutet av november 2024.

Trafikverkets information om arbetet på Tjörnbron hittar du under rubriken "Mer information".