Avstängningar längs Guldhedsgatan

Guldheden · Med start den 22 augusti påverkas trafiken på Guldhedsgatan mot Sahlgrenska. Dessutom går det inte att korsa korsningen Guldhedsgatan-Medicinaregatan.

Under en längre period – mellan den 22 augusti och den 28 november – pågår ett ledningsarbete på Guldhedsgatan, som påverkar alla trafikslag på olika sätt.

Körfält stängs

Endast ett av två körfält hålls öppna på Guldhedsgatan mellan Fricksgatan och Medicinaregatan i riktning mot Sahlgrenska. Detta innebär att bil- och busstrafiken får samsas i samma körfält på sträckan och det råder begränsad framkomlighet.

Dessutom försvinner möjligheten att korsa korsningen Medicinaregatan-Guldhedsgatan. Trafiken hänvisas till närmaste möjliga korsning. Högersvängen från Medicinaregatan till Guldhedsgatan i riktning mot Sahlgrenska hålls dock öppen.

Länk till karta hittar du under rubriken "Mer information".

Hållplats dras in

Busslinjerna 258 och 753 påverkas alltså av begränsningen på Guldhedsgatan i riktning mot Sahlgrenska men också av att hållplats Medicinaregatan dras in. Resenärer hänvisas till de närliggande hållplatserna Wavrinskys Plats och Sahlgrenskas Huvudentré/Sahlgrenska Södra. Detta gäller från den 22 augusti klockan 09.00 till den 28 november klockan 15.00.

Spårvagnstrafiken kommer dock fram som vanligt. Sök alltid din resa i appen Västtrafik To Go.

Gång- och cykeltrafiken påverkas genom att gång- och cykelbanan på den västra sidan av Guldhedsgatan stängs och gående och cyklister hänvisas till den motsatta sidan. Följ skyltning på plats.