Ta dig fram under Prideparaden

West Pride · Den 10 juni tågar Pride Parade genom centrala Göteborg. Trafiken stängs av i delar av centrum och kollektivtrafiken kör andra vägar.

West Pride pågår den 5-11 juni i Göteborg och lördagen den 10 juni är det dags för Pride Parade. Regnbågsparaden tar sig fram längs Göteborgs gator och påverkar trafiken längs paradvägen mellan klockan 11.00 och 15.00. Kollektivtrafiken får ändrade körvägar – sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Paraden avgår klockan 13.00 från Gibraltarvallen och fortsätter sedan längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, och Avenyn för att avslutas klockan 15.00 vid Pride Park i Bältesspännarparken.

Så påverkas trafiken

För biltrafiken kan det vara svårt att ta sig fram i centrum under delar av dagen, då trafiken stängs av längs paradsträckan och på anslutande gator. 

Länk till karta över paradvägen hittar du under rubriken "Mer information."

Gibraltargatan är avstängd för fordonstrafik mellan klockan 11.00 och 14.00. Övriga gator stängs av klockan 12.50-15.15. Då går det inte att korsa paradsträckan med bil. Trafiken släpps på när paraden har passerat cirka klockan 15.00.

Om du parkerar inom området kan du inte köra ut förrän paraden är genomförd. Parkerar gör du bäst i de större parkeringsanläggningarna i Gårda, Nordstan eller på Heden.