Trafiken i Tingstadstunneln är dubbelriktad

E6/Tingstadstunneln · Renoveringen av Tingstadstunneln är igång och endast ett körfält är öppet i varje riktning genom tunneln. Räkna med köer, så undvik rusningstid och välj gärna andra färdsätt.

Sedan fredagen den 22 april klockan 22.00 pågår renoveringen av Tingstadstunneln, vilket påverkar trafiksystemet i hela Göteborg. Endast ett körfält är öppet i varje riktning genom tunneln för trafiken längs E6 – all annan trafik leds om via Marieholmstunneln.

Klicka på kartan för större bild:

För att reglera trafiken till ”rätt” tunnel och för att underlätta framkomligheten under renoveringen är vissa anslutningar stängda. Vill du veta vilka? – klicka på länken "Allt om trafiken i Tingstadstunneln" under rubriken "Mer information" och scrolla längst ner på sidan. 

Köer och längre restid

Den begränsade framkomligheten genom Tingstadstunneln orsakar stora störningar i Göteborgstrafiken.

– Som bilist får man räkna med köer och längre restider, framförallt klockan 7-9 och 15-17 på vardagar och klockan 11-14 på helger. Därför är det bra om man kan undvika dessa tider, säger Robin Holmér, analytiker på Trafik Göteborg.

Hittills har det gått bättre än befarat – speciellt väl har det fungerat på E6. Samtidigt ser man förlängda restider längs Hisings- och Norrleden samt att trafiken har ökat i Marieholmstunneln och på E45, vilket har lett till köer i rusningstid. 

– Vi följer trafikläget allteftersom för att se hur restiderna förändras, vilket bland annat beror på hur många som väljer andra vägar och andra färdsätt.

Håll dig uppdaterad i Trafiken.nu-appen

Det kommer alltså att vara mycket ansträngt i Göteborgstrafiken under lång tid framöver och därför är det extra viktigt att du planerar din resa i förväg. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan du se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror.

Försök också att resa på andra sätt än med bil. Som resenär i kollektivtrafiken är det viktigt att du alltid söker din resa i appen Västtrafik To Go för att upptäcka eventuella förseningar eller ändrade körvägar. Information finns också på vasttrafik.se/tingstadstunneln.

Notera att det under renoveringen kommer att pågå andra arbeten som påverkar framkomligheten ytterligare. Närmast i tid handlar det om Västlänkens byggnation av en ny järnvägsbro mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet, som orsakar begränsningar längs E6 ett antal helger framöver.

Ytterligare information om renoveringen, hur kollektivtrafiken påverkas samt kartor och film på de nya körvägarna hittar du under rubriken "Mer information.