Självkörande bussar testas på Lindholmen

Kollektivtrafik · Nu har du chansen att få uppleva det som många tror är en del av framtidens kollektivtrafik. I fyra månader ska självkörande bussar testas på Lindholmen.

Från den 18 januari och i fyra månader framåt kommer två självkörande bussar att testköra på Lindholmen under namnet linje 56.

Testet med de självkörande bussarna ingår i ett projekt kallat S3 (Shared Shuttle Services), som i sin tur är en del av regeringens samverkansprogram ”Nästa generations resor och transporter”.

– De självkörande bussarna ger oss möjlighet att följa utvecklingen av innovationer och lära oss hur de kan komma till nytta för våra kunder. Den nya linje 56 gör att våra resenärer i området kommer närmare till sina arbetsplatser och bostäder, vilket gör vår trafik ännu mer attraktiv, säger Lars Backström, vd på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Bussarna är avgiftsfria och trafikerar vardagar klockan 07-18 mellan hållplatserna Hugo Hammars kaj och Regnbågsgatan. Du kan söka efter resorna i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg.

De två minibussarna kör i max 20 km/h och har plats för 11 passagerare inklusive en säkerhetsförare. På grund av coronapandemin är antalet passagerare just nu begränsat.