Corona försenar nya Styr och Ställ

Cykel · Det nya Styr och Ställ-systemet i Göteborg och Mölndal skulle ha varit på plats under april, men är försenat på grund av coronapandemin.

Göteborgarna har inte kunnat låna Styr och Ställ-cyklar på över tre månader. Detta beror på att man har jobbat med att montera ner de gamla stationerna för att nya ska kunna sättas upp.

Längre väntan
Enligt planerna skulle de nya cyklarna ha varit på plats i Göteborg och Mölndal under april, men nu visar det sig att göteborgarna får vänta lite till. Orsaken är att leverantören av nya Styr och Ställ, tyska Nextbike, får försenade leveranser från Kina på grund av corona. Detta påverkar i sin tur monteringen av cyklarna, som sker i Tyskland. Nu väntas produktionen snart komma i gång men tidplanen kan fortfarande ändras.

Leverans under våren
I nuläget ser det ut som att 500 cyklar samt stationsutrustningen kan levereras under våren. Förhoppningen är att systemet kan tas i drift så snart som möjligt under våren.

Totalt består det nya Styr och Ställ-systemet av 1 750 cyklar fördelade på 135 stationer. Det är oklart när hela systemet kan vara på plats.

Tidigare artikel: Så ser nya Styr och Ställ-cykeln ut.

Tidigare artikel: Nya Styr och Ställ blir mer flexibelt och smart.