Sedan lanseringen för ett år sedan har appen Trafiken.nu Göteborg laddats ned drygt 30 000 gånger.

I december 2017 släpptes appen Trafiken.nu Göteborg, som visar det aktuella trafikläget i Göteborgstrafiken. Sedan dess har appen laddats ned drygt 30 000 gånger.

– Vi är glada över siffrorna. Det visar att appen var efterlängtad. Många av våra användare på sajten Trafiken.nu Göteborg hade i åratal frågat om när appen kommer, säger Elin Dahlgren, förvaltare för Trafiken.nu Göteborg.

Fortsatt intresse
Och några tecken på att intresset för Trafiken.nu-appen, som i dagsläget finns för Göteborg och Stockholm, håller på att avta finns inte.

– Trots att vi knappt har marknadsfört appen så ser vi att allt fler laddar ned den, både i Stockholm och i Göteborg. Det visar att det finns ett behov av den här typen av tjänster, säger Elin Dahlgren.

Unik app
Trafiken.nu-appen är inte ensam om att erbjuda trafikinformation, men den är unik i sitt slag. Informationen som visas i appen kommer från trafikledningen hos Trafik Göteborg, som är ett samarbete mellan Västtrafik, Göteborgs Stad och Trafikverket.

– Eftersom trafikledningen övervakar och styr trafiken i realtid så är informationen tagen direkt från källan, säger hon.

Förbättringar utifrån önskemål
Sedan appen släpptes har ett flertal förbättringar gjorts och nya funktioner införts.

– Alla förbättringar vi gör grundar sig på återkopplingar från användarna. Till exempel har vi utökat antalet sträckor i realtidskartan som visar var eventuella köer är, vilket har mottagits positivt av användarna. Under 2019 ska ytterligare sträckor läggas till, säger Elin Dahlgren.

Här kan du läsa mer om appen Trafiken.nu Göteborg.

Här kan du lämna förslag på hur appen kan förbättras.