Jubileumsloppet och Säkert!

Håll koll på alla evenemang som kan påverka trafiken med hjälp av vår uppdaterade lista!

Jubileumsloppet och Säkert! på Liseberg är två av de evenemang som potentiellt kan påverka Göteborgstrafiken den kommande perioden. Här är hela listan i datumordning: 

Fre-sön 7-9 september: Sy- och hantverksfestivalen / Svenska Mässan
Sy- och Hantverksfestivalen är Sveriges största mässa för sömnad, handarbete, smyckestillverkning och eget skapande. Arrangemanget äger rum i Svenska Mässan och beräknas locka tusentals besökare. Välj gärna att åka kollektivt, gå eller cykla. Du som behöver ta bilen hänvisas till parkeringsanläggningarna i Gårda. 

Fredag den 7 september: Säkert! / Liseberg
Den svenska singer/songwritern Annika Norlin, som sjunger under artistnamnet Säkert!, intar Stora Scenen på Liseberg klockan 20:00. Tänk på att det kan vara mycket folk i rörelse kring Liseberg och Korsvägen. 

Lördag den 8 september: Redbergslids IK / Lisebergshallen
Redbergslids IK möter IK Sävehof i ett derby som också är säsongspremiär för Handbollsligan. Matchen spelas i Lisebergshallen med start klockan 16:00. 

Lördag den 8 september: Jubileumsloppet / Centrum-Älvsborgsbron-Norra Älvstranden 
Lördagen den 8 september är det dags för cirka 1 000 deltagare att springa Jubileumsloppet. Det är en milslång bana som startar vid Stena Danmarksterminalen och sträcker sig västerut längs den inre hamnen, upp över Älvsborgsbron och vidare österut till målet vid Lindholmen Science Park. 

Loppet startar klockan 14:00 och väntas pågå till cirka klockan 16:30. Under tiden som löparna springer över Älvsborgsbron stängs gång- och cykelbanan på brons östra sida, det vill säga sidan in mot staden, av för all trafik. Avstängningen gäller mellan cirka klockan 14.00 och 14.45.

Eftersom gång- och cykelbanan på Älvsborgsbrons västra sida redan är avstängd på grund av arbeten med ytterräcken är det alltså inte möjligt för gående och cyklister att ta sig över bron under denna tid.

Lördag den 8 september: Arrangemang i samband med valet
Snart är det dags för Sverige att gå till riksdagsval. Lördagen den 8 september har Sverigedemokraterna valmöte på Kungstorget mellan klockan 12:00 och 16:00. Partiledare Jimmie Åkesson talar klockan 14:00-14:45. Tänk på att det kan vara mycket folk i rörelse kring Kungstorget under eftermiddagen. 

Samma dag har Socialdemokraterna valfinal på Götaplatsen mellan klockan 12:00 och 20:00, som innebär extra mycket folk i området. Var därför vaksam! 

Söndag den 9 september: Öis / Gamla Ullevi
Örgryte IS möter Östers IF på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 17:30. Tänk på att det kan vara mycket folk i rörelse kring arenan innan och efter matchen.

Onsdag den 12 september: Gais / Gamla Ullevi
Gais möter IFK Värnamo på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 19:00. 

Fredag den 14 september: Kapten Röd / Liseberg
Kapten Röd, en svensk rappare, producent och reggae-artist från Göteborg, intar Stora Scenen på Liseberg för fjärde gången. Konserten börjar klockan 20:00. Tänk på att det kan vara mycket folk kring Korsvägen och Liseberg. 

Lördag den 15 september: Petter, Norlie & KKV och Tjuvjakt / Liseberg
Tre svenska akter intar Stora Scenen på Liseberg den 15 september. Kvällen inleds med hiphopakten Tjuvjakt klockan 18:30, följt av pop-duon Norlie & KKV klockan 20:00. Kvällen avslutas med hiphoplegendaren Petter, som inleder sitt framträdande klockan 21:30. I samband med konserterna kan det vara mycket folk i rörelse kring Korsvägen och Liseberg. Var därför extra vaksam.

Lördag den 15 september: Frölunda Indians / Scandinavium
Hemmapremiären i SHL spelas i Scandinavium den 15 september. Då möter Frölunda Indians Djurgårdens IF. Matchen börjar klockan 15:15. 

Söndag den 16 september: Urban Run / innanför Vallgraven
Löploppet Urban Run anordnas för andra året i centrala Göteborg med start och mål på Kungstorget. Cirka 1 000 deltagare ska ta sig genom stadens gator, passager, trappor och höjder från klockan 09:00. 

Det sker inga avstängningar i samband med loppet, utan allmänheten kan ta sig fram precis som vanligt. Dock kommer det att vara extra mycket folk innanför Vallgraven under förmiddagen, så var extra vaksam i trafiken. 

Söndag den 16 september: IFK Göteborg / Gamla Ullevi
IFK Göteborg möter IF Elfsborg på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 17:30.