Omledning på Nils Ericsonsgatan

Ett körfält är för tillfället avstängt på Nils Ericsonsgatan i riktning mot Götaälvbron, som innebär att fordonstrafiken får samsas i ett körfält.

Det är det vänstra körfältet på Nils Ericsonsgatan i riktning mot Götaälvbron, i höjd med hållplats Nordstan, som är avstängt en kort sträcka. All fordonstrafik får samsas i det högra körfältet, vilket gör att trafiken som ska köra upp på Götaälvbron får ta en snävare sväng. Tänk på att framkomligheten är begränsad och att mycket folk är i rörelse i området, så ta det lugnt och visa hänsyn. 

Orsaken till avstängningen är att projekt Hisingsbron utför förberedande arbeten.

Den nuvarande trafiklösningen gäller fram till helgen i vecka 43, då det avstängda körfältet åter öppnas upp. Då kommer, precis som tidigare, ett körfält att leda upp på Götaälvbron och ett österut mot E20/E6/E45. En förändring blir dock att de två körfälten delar på sig i ett tidigare skede (se karta). Följ skyltning på plats. Den här trafiklösningen kommer att gälla åtminstone fram till våren 2019. 

Varken kollektivtrafiken eller gång- och cykeltrafikanter påverkas av den nuvarande trafiksituationen. Dock berörs gående och cyklister från och med vecka 43, då en ny tillfällig gång- och cykelpassage i form av containrar ska monteras. Mer information om detta kommer senare.

Kartan visar hur och var de två körfälten på Nils Ericsonsgatan delar på sig från och med helgen i vecka 43.