Nya besked om Älvsborgsbron

Nu står det klart att de mest trafikpåverkande arbetena på Älvsborgsbron kortas ner från nio månader till tre månader.

Underhållsarbeten ska utföras på Älvsborgsbron under tre år med start 2019. Från början var tanken att två av sex körfält skulle stängas av åt gången i nio månaders tid, vilket skulle medföra kraftiga trafikstörningar. Nu meddelar dock Trafikverket att de mest trafikpåverkande arbetena på bron kortas ner från nio månader till tre sommarmånader. 

 Vi är stolta över att kunna presentera denna lösning för näringslivet och alla trafikanter. Vi har hittat en nivå som är väl avvägd mellan samhällskostnader och störningar och kravet vi har på att få ut mesta möjliga för vår skattefinansierade verksamhet, säger Erik Lööv som är Trafikverkets chef för underhåll i Väst.

Eftersom Älvsborgsbron är över 50 år gammal krävs en mängd underhållsåtgärder för att hålla bron öppen och säker. De kommande tre åren, 2019-2021, ska betong- och tätskiktsarbete utföras, som sker i olika etapper. Först tas asfalten bort för att den underliggande betongen ska kunna repareras. Därefter läggs ett tätskikt och slutligen en ny beläggning.

Mer detaljerad information om hur trafiken påverkas av underhållsarbetet kommer längre fram.