Korsning i Allén stängs vid trädflytt

Korsningen Allén-Sprängkullsgatan-Parkgatan stängs av för all trafik när tre stora träd ska flyttas i Allén.

Inför bygget av Västlänken har det sedan en tid tillbaka pågått nedtagning och flytt av träd i Allén. Nu har det blivit dags att flytta tre stora träd från Allén, vilket kommer att påverka trafiken kraftigt.

Trafik stoppas med flaggvakt
Fredagen den 26 oktober klockan 18:00 börjar förberedelserna inför flytten av två stora träd. Runt 22:00-tiden beräknas bortforslingen av träden inledas och då stoppas all trafik i korsningen Allén-Sprängkullsgatan-Parkgatan kortare stunder med hjälp av flaggvakt. 

Förhoppningen är att båda träden hinner flyttas före klockan 06:00 på lördagsmorgonen. Om så inte är fallet forslas det andra trädet bort natten mellan lördagen den 27 oktober och söndagen den 28 oktober, vilket berör trafiken på samma sätt som natten innan. 

Bussar leds om
Från fredagen den 26 oktober klockan 18:00 till söndagen den 28 oktober klockan 05:00 får busslinje 25 och Blå express andra körvägar på grund av trädflytten. Gå in på Västtrafik för mer information. 

Ett tredje träd flyttas
Under onsdag förmiddag ska det tredje och största trädet flyttas från Allén om väder och vind tillåter. Arbetet sker mellan klockan 10:00 och 12:00 och under själva lyftet stängs trafiken av i korsningen Allén-Sprängkullsgatan-Parkgatan i cirka tio minuter. Under den tiden får trafiken ta andra vägar.

Dessutom stängs ett körfält på Norra Allégatan, i riktning mot Järntorget, samt den södra gång- och cykelbanan i Allén den 29 oktober-2 november klockan 09:00-15:00. Tänk därför på att ta det lugnt och håll avståndet till nästa trafikant.

Fotnot. Från början var flytten av det tredje trädet tänkt att ske under måndag förmiddag, men fick skjutas fram till onsdag förmiddag.