Vårruset och Special Olympic Games

Vill du undvika att fastna i trafiken på grund av evenemang? Håll koll på vad som händer med vår uppdaterade lista.

Idrottstävlingen Special Olympic Games och Vårruset är två av de evenemang som kan komma att påverka trafiken den närmaste tiden. Här är hela listan:

Fre-sön 4-6 maj: Göteborgsgirot / Götaplatsen och Heden
Helgen den 4-6 maj pågår arrangemanget Göteborgsgirot i Göteborgs centrum med omnejd, vilket kommer att påverka trafiken. Läs mer här

Fre-sön 4-6 maj: Special Olympic Games / många arenor
Idrottstävlingen Special Olympics Games anordnas den 4-6 maj på olika arenor kring Göteborg. Tävlingen är den största nationella idrottstävlingen för personer med en utvecklingsstörning som är aktiva i en förening. Sporter som representeras är bland annat judo, tennis, bowling och friidrott. Invigning sker i Bältespännarparken och arenor som används under arrangemanget är bland annat Lisebergshallen, Valhalla simhall och Slottsskogsvallen.

Måndag 7 maj: Vårruset / Slottsskogen
Vårruset anordnas i Slottsskogen den 7 maj med start klockan 18.45. Vid 17-tiden väntas runt 12 000 deltagare ankomma till Slottsskogen, varför trycket till och från Linnéplatsen blir stort. Två timmar senare, klockan 20:45, springer de sista deltagarna i mål. Under loppet är framkomligheten begränsad på Slottsskogsgatan och mellan klockan 17:00 och 21:00 kommer det att vara många människor i rörelse i och kring Slottsskogen. Var därför extra vaksam. 

Torsdag 10 maj: SM-finaler i handboll / Scandinavium
SM-finaler i handboll arrangeras i Scandinavium, som öppnar klockan 12:30. Damfinalen startar klockan 13.45 och herrfinalen klockan 16:30. Publiken väntas bli cirka 12 000 totalt under dagen.

Torsdag 10 maj: Icona pop / Liseberg
Electropopduon Icona Pop, som i dag är en av popmusikens mest framgångsrika krafter, intar Stora scenen på Liseberg klockan 20:00. Sedan genombrottet med singeln ”I Love It” har de agerat öppningsakt åt världsartister som Miley Cyrus och Katie Perry. Närmast väntar en vår- och sommarturné.

Fredag 11 maj: Darin / Liseberg
Popartisten Darin är aktuell med Sverigeturné och sitt andra album på svenska – ”Tvillingen”. Han fick sitt genombrott i tv-programmet Idol 2004 och har sedan dess släppt flera egna album och även skrivit och producerat låtar åt andra. Klockan 20:00 står han på Stora Scenen. 

Fredag 11 maj: Öis / Gamla Ullevi
Örgryte IS möter Gefle IF på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 19:00. 

Fre-lör 11-12 maj: Moderaternas Sverigemöte / Svenska Mässan
Den 11-12 maj anordnas Moderaternas Sverigemöte 2018 i Svenska Mässan. Detta gör att det kan vara många människor i rörelse i området. 

Lördag 12 maj: Action Run / Lorensbergsparken, Götaplatsen
Action Run är ett hinderlopp som arrangeras för första gången i Göteborg. Deltagarna startar i Lorensbergsparken och går i mål på Götaplatsen och del av Avenyn. Första starten går klockan 12:00 och sista klockan 16:00. Berzeliigatan-Viktor Rydbergsgatan är öppen för trafik till cirka klockan 10:30, men är stängd under hela loppet. Hållplatsen Götaplatsen och delar av Avenyn stängs av tidigt på lördagen. 

Söndag 13 maj: IFK Göteborg / Gamla Ullevi
Hemmalaget IFK Göteborg möter IFK Norrköping på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 15:00.