Onsalavägen byggs om

Nu startar arbetet med att bygga om Onsalavägen mellan Forsbäck och E6. Syftet är att höja säkerheten för trafikanterna.

I slutet av maj startar arbetet med att bygga om Onsalavägen på sträckan mellan Forsbäck och E6. Detta för att höja trafiksäkerheten och underlätta för gående och cyklister som ska korsa vägen. 

Därför kommer de två korsningarna Onsalavägen-Fasanvägen Norra och Onsalavägen-Tranbärsstigen att byggas om och få trafikljus. Före och efter de två korsningarna kommer vägen att breddas för att få plats med två genomgående körfält i vardera riktningen. Det blir även ett separat körfält för vänstersvängande trafik. 

Nya övergångställen med trafiksignaler
I höjd med de två korsningarna kommer det även att bli signalreglerade övergångsställen för att man som oskyddad trafikant tryggare ska kunna ta sig till och från busshållplatserna. Övergångsställena kommer att placeras norr om respektive korsning. 

Säkrare gång- och cykelbana
Den befintliga gång- och cykelvägen byggs om. Istället för den nuvarande skiljeremsan som finns idag mellan Onsalavägen och cykelbanan sätts ett vägräcke upp för att bättre skydda de trafikanter som går eller cyklar. 

Vägen genom Forsbäck får mittrefug
På den cirka 750 meter långa sträckan genom Forsbäck byggs en refug, en ny smal mittremsa för att höja trafiksäkerheten och för att påminna om att sänka hastigheten genom området. 

Arbetet på Onsalavägen mellan Forsbäck och E6 väntas vara klart till hösten 2018. Tänk på att sänka hastigheten och visa hänsyn till de som arbetar längs vägen. Kör försiktigt!